"Iedereen moet op topniveau zijn tegen Duitsland"

Fabian Morren
| 3 reacties
"Iedereen moet op topniveau zijn tegen Duitsland"
Foto: © SC

Georges Leekens heeft een dag na de nederlaag in Finland meer een analyse gemaakt van de oefeninterland. Volgens de bondscoach is er geen reden tot paniek.

"Ik zeg zeker niet dat we goed gespeeld hebben, maar die wedstrijd heeft me in het kader van de partij tegen Duitsland binnen drie weken (3 september) toch veel informatie gegeven", vertelde Leekens op een persconferentie.

"In vriendschappelijke wedstrijden moet je zaken uitproberen. We probeerden dominant te spelen tegen de Finnen en creatief te zijn, maar onze snelheid van uitvoering was er niet en we vonden niet meteen oplossingen", zag ook Leekens.

De Duivels dwongen nauwelijks kansen af. "We missen efficiëntie. Op internationaal niveau krijg je vaak maar een handvol halve kansen, en daar moet je uit zien te scoren. We speelden ook te traag en er was geen evenwicht op het middenveld."

"Tegen Duitsland hebben we iedereen op topniveau nodig", besefte de bondscoach, die tegen de Duitsers Marouane Fellaini en Daniel Van Buyten recupereert. "Duitsland blijft wel dé superfavoriet. Als wij denken dat we beter zijn dan hen, zijn we verkeerd bezig. België heeft nog nooit iemand weggespeeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties