Tubeke: Een rustig overgangsjaar

Dirk Pieters
| 0 reacties
Tubeke: Een rustig overgangsjaar
Foto: © SC

Of Tubeke al klaar is voor het nieuwe seizoen valt af te wachten. Toch haalde het al enkele mooie transfers binnen. Zit er meer in dan een rustig overgangsjaar?

VORIG SEIZOEN

Vorig seizoen kende de club een grijs, maar vooral ook een zwak seizoen. Uiteindelijk kwam Tubeke, mede door de 14 gelijke spelen, niet verder dan een teleurstellende 15de plaats. Ook het voetbal van Les Sang & Or was niet om over naar huis te schrijven. Vanuit een verdedigende instelling wist het heel wat gelijke spelen uit de brand te slepen, maar meer zat er duidelijk niet in voor de club.

TRANSFERS

Tubeke zat alvast niet stil op de transfermarkt. Zo haalde het vijf nieuwkomers binnen. De meest opvallende nieuwkomer is ongetwijfeld Walter Baseggio (foto). Dat de middenvelder voor Tubeke koos is niet echt een verrassing te noemen. Baseggio groeide op vlakbij het Leburtonstadion en liet vroeger al weten graag voor de club te willen spelen. Bij de oud-international werd in 2009 schildklierkanker vastgesteld, maar daar zou de speler van genezen zijn. Vraag is in hoeverre de speler zijn oude niveau zal halen. Ook de transfer van Cor Gillis is een serieuze versterking voor de club. Ondertussen ging de club ook winkelen in het buitenland. Andrei Camargo Da Silva komt over van Tsjechië. Uit Italië haalde het Pietro Daddi en uit Portugal kwam versterking met Andre Alvaro Mantagna. Of ook zij een meermaarde zullen bieden valt af te wachten.

Tubeke zag ook enkele sterkhouders vertrekken. Zo namen Alan Haydock en Maxime Renson afscheid van het Leburtonstadion. Ook Hirac Yagan en Jonathan Mendes trekken na hun uitleenbeurt terug naar Standard. Het ziet er naar uit dat sommige spelers nog zullen vertrekken bij Tubeke, maar de club blijft ook nog op zoek naar versterkingen. Zo lopen er nog verschillende testers rond op de club.    

VERWACHTINGEN

We voorspellen voor Tubeke een rustig overgangsjaar. Of de kwaliteiten van Baseggio en Gillis voldoende zijn om hoge topper te scheren valt af te wachten. Een plaats in de middenmoot zou al een mooi resultaat zijn.

PROGNOSE: 10de plaats

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties