Kan Aalst favorietenrol waarmaken?

carol Vander Cruyssen
| 23 reacties
Kan Aalst favorietenrol waarmaken?

Woensdag start de competitie in 3de A. Aalst wordt door de meeste waarnemers naar voor geschoven als de te kloppen ploeg. Hamme, Ronse, FCN en Coxyde behoren tot het kransje concurrenten. Of komt het gevaar, net zoals vorig jaar opnieuw uit de Kempen?

Meteen derby voor de Ajuinen
 
Eendracht Aalst begint straks aan zijn vierde seizoen in Derde Klasse. De witzwarte entourage droomt al jaren van Tweede Klasse. De club, waar altijd wel “iets” te beleven valt, wordt door de meeste waarnemers aanzien als de titelkandidaat bij uitstek. Het start de competitie op eigen veld meteen met een leuk derby tegen Deinze, dat in het tussenseizoen grote kuis hield in zijn selectie.
 
Vorig jaar miste Aalst compleet zijn start en was na de trainerswissel het ganse seizoen op achtervolgen aangewezen. De remonte kwam te laat en de Ajuinen sneuvelden in de eindronde tegen Rupel Boom. Vigor Hamme wil in zijn tweede seizoen derde klasse minstens een ticket voor de eindronde halen en maakt de korte verplaatsing naar Cappellen, de ploeg die het voorbije seizoen maximaal kon profiteren van de zaak “Touré”.
 
Geelrood wil dit seizoen eens rustig meedraaien in de middenmoot. Coxyde verraste vorig seizoen vriend en vijand met aantrekkelijk voetbal en een plaats net onder de top. De club barst van ambitie en wil een plaats in de top vijf. Het heeft met de komst van Torhout meteen zijn derby vast.
 
Antwerpen tegen West-Vlaanderen
 
De nieuwkomers uit de provincie Antwerpen spelen tegen West-Vlaamse tegenstanders. Dessel, dat vorig seizoen de play-offs haalde, trekt naar het onberekenbare Waregem. Dessel wil de lijn van vorig jaar doortrekken, de “Rassing” neemt een nieuwe start onder kersvers trainer Kris Van Der Haegen.
 
Bornem start met ambitie en trekt naar Wielsbeke, dat na de afgesprongen fusiegesprekken met Waregem een moeilijk seizoen wacht. Geel-Meerhout ontvangt een andere nieuwkomer, Izegem. De ploeg uit de Kempen steekt zijn ambitie niet weg, de West-Vlamingen willen een rustig seizoen draaien.
 
De strijd om de Vlaamse Ardennen.
 
Niet alleen de Kempen, maar ook de Vlaamse Ardennen zijn goed vertegenwoordigd in 3deA. Sottegem verdween weliswaar, maar Ronse en Olsa Brakel kwamen in de plaats. Bij Ronse vertrokken na de degradatie heel wat kernspelers en werden enkele onbekende spelers van juist over de grens binnengehaald. Het zou niet de eerste keer zijn, dat hier weer wat goudhaantjes tussenzitten. EsKaa wacht wel een zware verplaatsing naar Temse, dat het vorig jaar enkel in de slotfase van de competitie liet afweten.
 
Afwachten of de Boeljongens dit jaar even scherp aan het nieuwe seizoen zullen beginnen. Oudenaarde, dat nagenoeg met dezelfde kern als vorig jaar begint, wacht een confrontatie met Hoogstraten. HVV stuntte het voorbije weekend voor de Cofidiscup op het veld van KV Oostende. Het wordt een open duel aan de boorden van de Schelde. Beide ploegen ambiëren dit seizoen de linkerkolom.
 
Olsa Brakel tenslotte, wordt aanzien als het lelijke eendje van 3deA. De geelzwarten treden voor het eerst aan in derde. Dat hebben ze te danken aan de chaotisch verlopen eindronde. Door velen wordt Brakel getipt als een van de voornaamste degradatiekandidaten, maar in het voorbije weekend speelde het droogjes reeksgenoot Torhout naar huis. FCN Sint-Niklaas, altijd ambitieus, doet er best aan deze nieuwkomer niet te onderschatten…
 
1ste speeldag Derde Klasse A
 
18/08/2010 om 19:00 KRC Waregem - Dessel Sport
18/08/2010 om 19:00 Wielsbeke - Bornem
18/08/2010 om 19:00 Olsa Brakel - SK Sint-Niklaas
18/08/2010 om 20:00 Geel-Meerhout - Izegem
18/08/2010 om 20:00 Cappellen - Hamme VW
18/08/2010 om 20:00 SV Temse - SK Ronse
18/08/2010 om 20:00 SV Oudenaarde - Hoogstraten
18/08/2010 om 20:00 Coxyde - KM Torhout
18/08/2010 om 20:30 Eendracht Aalst - SK Deinze
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties