Dury: "We zullen 100 procent moeten zijn"

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
Dury: "We zullen 100 procent moeten zijn"
Foto: © SC

AA Gent neemt het vanavond in De Kuip op tegen Feyenoord. Een Belgisch-Nederlandse strijd met als inzet een ticket voor de Europa League. “De groep moet er klaar voor zijn”, zegt Dury.

Van onze reporter Kersten Steurbaut in Rotterdam

AA Gent heeft geen goede ervaringen met Europese wedstrijden. Vorig jaar werden de Buffalo’s vernederd door Francesco Totti en co. In de derde voorronde van de Champions League legde Dinamo Kiev de Belgische vicekampioen over de knie.

Met Feyenoord treft AA Gent een club van zijn formaat. Al was trainer Francky Dury toch onder de indruk van de voetbaltempel in Rotterdam, De Kuip. “Zoiets bestaat in België niet”, weet de voormalige politieagent.

Vanavond is dat stadion gevuld met 33.000 fans. “Dat mag geen invloed hebben”, gaat Dury verder. “Je hebt vorig jaar een heel jaar gewerkt om iets te bereiken. Als je dan de kans hebt om je aan Europa te tonen, moet je die ook grijpen. Of er nu 30.000 mensen in het stadion zitten of niet.”

In de Belgische competitie loopt het niet echt lekker, ondanks de zes op negen. “Maar de groep moet er klaar voor zijn. Ben je dat niet, dan wordt je genadeloos afgestraft. We zijn niet top, dat weten we. We moeten proberen ons ritme te halen. De kansen op kwalificatie? We moeten 100 % zijn, anders ga je niet door in Europa.”

Yassine El Ghanassy liep in de wedstrijd tegen Eupen een lichte blessure op. “Maandag en dinsdag werd hij uit voorzorg aan de kant gehouden, maar hij is er klaar voor. Tegen donderdagavond is hij fit.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties