Dries Mertens scoort opnieuw, Feyenoord stelt teleur

Fabian Morren
| 6 reacties

Feyenoord, tegenstander van AA Gent in de voorronde van de Europa League, heeft niet kunnen winnen op het veld van Heracles. Dries Mertens stond weer aan het kanon bij FC Utrecht.

Feyenoord verloor vorige week verrassend bij Excelsior en ook bij Heracles maakten de Rotterdammers geen indruk. Al na een kwartier klom de thuisploeg op voorsprong. Mark Looms kopte een hoekschop tegen de netten.

Nadien liet Heracles zowel in de eerste als in de tweede helft de kansen liggen om Feyenoord helemaal uit te tellen en dat brak hen zuur op. Twintig minuten voor tijd kwam een doelpunt van Wijnaldum uit de lucht gevallen. In het slot kregen beide teams nog kansen, maar het bleef 1-1.

Utrecht behaalde tegen een zwak Willem II zijn tweede zege op rij. Dries Mertens scoorde in de rebound de 2-0. Voordien had Van Wolfswinkel de thuisploeg al op voorsprong gebracht. Hij scoorde later ook nog de 3-0.