"In België was het altijd de schuld van Verhulst"

Steurbaut Kersten
| 12 reacties
"In België was het altijd de schuld van Verhulst"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Davino Verhulst wordt door Racing Genk een jaar verhuurd aan de Nederlandse eredivisionist Willem II. Zijn polsblessure is helemaal verleden tijd. Tijd voor een nieuwe start.

Davino Verhulst straalt in zijn keurig  maatpak van Willem II, met de tricolore kleuren van de club stijlvol in het hemd verwerkt. Het gaat dan ook goed. De doelman is verlost van zijn polsblessure en mag terug vechten een plaatsje tussen de palen. Tegen FC Groningen (0-3) zat hij voor de tweede keer op rij op de bank.

“Het gaat heel goed”, lacht Verhulst, die door Racing Genk een jaar wordt uitgeleend aan de Tilburgers. “Vorige week heb ik een laatste scan laten nemen en de pols is terug volledig in orde. Ik ben ook terug 100 procent fit en hoop zo rap mogelijk op het veld te staan.”

Daar wil Verhulst de critiscasters in België de mond snoeren.  “Ik heb vorig jaar veel kritiek gekregen”, stelt de Waaslander. “Hier wil ik bewijzen dat die onterecht was. In België kreeg ik alles over mij. Het was altijd de schuld van Verhulst.”

“Daarom is het goed dat ik de stap naar het buitenland heb gezet. Zo kan ik me terug in de kijker spelen. Het is jammer dat de competitie nu even stilligt. Ik wil zo snel mogelijk terug tussen die palen staan. Liever gisteren dan vandaag.”

Willem II gaat een moeilijk seizoen tegemoet. Het pakte in de eerste vier wedstrijden geen enkel punt en slikte 14 tegendoelpunten. “Maar ik heb geen spijt van mijn keuze. Ik wist op voorhand dat ik in zo’n situatie zou terecht komen.”

“In een oefenwedstrijd (tegen de Nederlandse amateurclub Baronie VV, red.) heb ik mijn visitekaartje gegeven met enkele belangrijke reddingen. Het is nu aan de trainer om een keuze te maken, maar ik heb veel vertrouwen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties