Analyse Aalst en Geel-Meerhout met maximum, Deinze steeds puntenloos

carol Vander Cruyssen
| 10 reacties
Aalst en Geel-Meerhout met maximum, Deinze steeds puntenloos

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na 3 speeldagen hebben nog 2 ploegen het maximum. Aalst en Geel-Meerhout wonnen, maar deden het op een zuinige manier, Coxyde moest vrede nemen met een gelijkspel. Onderaan verloor Deinze opnieuw en blijft alleen puntenloos laatste.

Dessel nestelt zich in subtop
 
De Kempense derby tussen Dessel en Hoogstraten, werd pas in de slotfase beslist in het voordeel van de thuisploeg. Deze fel betwiste wedstrijd werd gekleurd met 7 gele kaarten. Pellegriti scoorde de eerste en doelman Burhan besliste de match vanop de stip. Hoogstraten lijkt na een nochtans fraaie bekercampagne op zoek naar zichzelf. Dessel nestelt zich in de top 5 en haalde met Prince Asubonteng nog een zware klepper binnen. FCN Sint-Niklaas moest na de zware thuisnederlaag aan de overzijde van de E17 proberen om opnieuw op het goede rijvak te komen. Temse begon met 4 op 6 uitstekend aan de competitie en kwam in deze match vroeg op voorsprong via Maes. Kort na de rust zorgde bezoeker Schurmann voor een typische derbyuitslag. FCN haalde met ex-FCV Dender-speler Tim De Meersman nog versterking binnen. In de West-Vlaamse derby haalde Izegem in de slotfase zijn eerste seizoenszege. Wielsbeke kwam in de slotfase tegen tien Borstelmannen wel nog langszij, maar liet zich kort voor het einde nog verrassen door Wittesaele.
 
Coxyde moet vrede nemen met een gelijkspel
 
Bij Aalst namen de schutters deze keer een snipperdag. Hoewel het de ganse wedstrijd baas was tegen een moedig Bornem, kon het pas na de rust scoren. Depoitre zorgde voor de Arsenal-score en de derde zege op rij. Een gehavend Geel-Meerhout doet het als nieuwkomer uitstekend. Het won, ook al met de zelfde score op het veld van Olsa Brakel. Smeets verraste in het slotkwartier doelman De Prez met een voorzetschot. Olsa Brakel kreeg voldoende kansen om een punt te rechtvaardigen, maar zakt weg naar de bodem van het klassement. Geel-Meerhout staat stevig naast Aalst met het maximum van de punten. Coxyde is zijn maximum kwijt, na een billijk gelijkspel tegen Hamme. Het was opnieuw het jonge Papa Sene die scoorde voor Coxyde. Bezoeker Criel werd na een half uur uitgesloten, maar Hamme forceerde kort voor het einde via Sucaet het gelijke spel.
 
Deinze zit in de hoek waar de klappen vallen
 
SK Deinzezag vorige week enkele spelers uitvallen en moest op bezoek bij Oudenaarde, dat een Torhout-syndroom diende te verwerken. Guelsifi bracht de thuisploeg al vroeg op voorsprong, maar Deinze herstelde vlot het evenwicht en kwam verdiend op gelijke hoogte via Van De Wouwer. Op het uur besliste Thompson Ode met een rake kopbal, over winst en verlies. Deinze blijft hierdoor alleen op de laatste plaats en behaalde nog geen enkel punt. Oranjezwart likt ondertussen zijn wonden en hoopt op een snelle terugkeer van enkele sterkhouders. Torhout vond vorige week gemakkelijk de weg naar de netten en behaalde op het jonge Racing Waregem een verdiende zege. Halverwege de eerste helft scoorde Dekeyzer voor de bezoekers. Torhout was baas, maar een sterke doelman Vergote hield de thuisploeg in de wedstrijd. Net zoals de wedstrijd ervoor, forceerde de jonge aanvaller Deruyter de beslissing. Cappellen en Ronse hielden het op een brilscore. In een evenwichtige wedstrijd, viel de beste kans voor de thuisploeg in de slotfase te noteren. Na de uitsluiting van Bouyfoulkitne, kopte Rizki de beste kans op de lat. Cappellen wil een beter seizoen maken dan vorig jaar en haalde op de valreep nog 2 aanvallers binnen: de 23-jarige Kwakye Oduro komt over van het Noorse Bodo Glimt. De 19-jarige Papy Keita genoot zijn opleiding bij Antwerp en KV Mechelen.
 
Er werden amper 16 doelpunten gescoord in 9 matchen, schril contrast met de 30 van de 2de speeldag en de 27 van de eerste speeldag. Voor sommige ploegen was het dus al duidelijk “billenknijpen” op deze derde speeldag. 4 spelers mochten wegens rood voortijdig gaan douchen.
 
3de A: Uitslagen 3de speeldag
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties