Nul op zes en daarna zes op zes en het kan nog

Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Nul op zes en daarna zes op zes en het kan nog
Foto: © SC

Veel Belgische voetballiefhebbers vrezen opnieuw een nul op zes in de eerste twee EK-kwalificatiewedstrijden. Dat zou volgens veel sceptici het einde van de droom betekenen.

Nul op zes is zeker geen lachertje. Het betekent dat je meteen achter de feiten aanholt en dan loopt het meestal helemaal mis voor de Rode Duivels. Dat konden we vaststellen in andere kwalificatiecampagnes. De goede prestatie tegen Duitsland bezorgt ons het nodige vertrouwen om positief te blijven naar de toekomst toe. Wie weet halen we vanavond wel een puntje in Turkije? Het zou alleszins een zeer grote stap voorwaarts zijn, omdat de Turken zo slechts vier punten i.p.v zes punten zouden tellen na twee duels.

Maar ook een nul op zes blijft perspectieven bieden en wel om de volgende reden. Op de derde speeldag trekt België naar Kazachstan en op de vierde speeldag ontvangt het in Brussel de Oostenrijkers. In die twee partijen moeten de Rode Duivels dan absoluut het maximum van zes punten behalen. Het grote voordeel is dat op de derde speeldag ook al Duitsland-Turkije op het programma staat. Eén van deze twee landen zal dan zeker punten verliezen. Bij een zes op zes tegen Kazachstan en Oostenrijk zal België dan opnieuw in de race zijn, ook al zou het nu nul op zes halen.

Toch kunnen we dit scenario beter vermijden. Het verhoogt de druk en dat speelt meestal niet in het voordeel van onze jonge Duivels. Een puntje vanavond zou een ideaal scenario zijn, daarmee blijven onze kansen volledig gaaf. Een overwinning zou ronduit geweldig zijn, zeker als je bedenkt dat Turkije op de volgende speeldag naar Duitsland moet en België tegen Kazachstan en Oostenrijk een uitgelezen kans krijgt om zes op zes te halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties