Belgische teams op zoek naar eerste punten

Nico Wieme
| 224 reacties
Belgische teams op zoek naar eerste punten
Foto: © SC

Club Brugge, AA Gent en Anderlecht beginnen vanavond aan hun Europese campagne in de poules van de Europa League. Puntengewin zou voor onze drie vertegenwoordigers meer dan welkom zijn.

Club Brugge begint aan de poules van de Europa League met een thuismatch tegen PAOK Saloniki. De Grieken werden door Ajax met de nodige moeite uit de Champions League gehouden en wisten zich nadien voor de poulefase van de Europa League te plaatsen ten koste van Fenerbahçe. Blauw-zwart weet meteen dat het zich aan een taaie klant mag verwachten. PAOK is in Griekenland de laatste jaren een felle opmars bezig en wil zich nu ook in Europa tonen.

Club met Kouemaha

Clubcoach Adrie Koster kan in vergelijking met de competitiewedstrijden opnieuw een beroep doen op Dorege Kouemaha. De Kameroener kreeg een schorsing van vier speeldagen na zijn kopstoot op Hans Cornelis tijdens de derby tegen Cercle. Die schorsing geldt evenwel niet voor de Europese matchen van Club.

Voor Koster is dit een extra troef, want de fysieke kracht van Kouemaha werd vooral afgelopen zondag tegen KRC Genk gemist. Benieuwd of het nummer 40 van blauw-zwart eindelijk nog eens de weg naar de netten vindt. Het is al sinds maart geleden dat hij de netten nog eens wist bol te zetten.

Vuurdoop Gent

Voor Gent betekent de wedstrijd tegen Levski Sofia het eerste optreden in poules van de Europa League. Sofia wordt in Bulgarije beschouwd als een stevig geheel, maar als Gent enige ambities heeft in een groep met verder nog Rijsel en Sporting Lissabon, dan zou puntengewin zeker welkom zijn.

Grote test voor Anderlecht

Anderlecht begint als laatste Belgische ploeg aan zijn Europese avontuur in de Europa League. Paars-wit krijgt met Zenit Sint-Petersburg meteen de taaiste klant uit zijn poule voorgeschoteld. Coach Ariël Jacobs is benieuwd of zijn spelers de kater van Partizan Belgrado eindelijk verteerd hebben en kijkt uit naar het treffen met een "ploeg van Champions Leagueniveau".

De wedstrijd tussen Club en PAOK Saloniki kan u hier volgen, die van Gent bij Levski Sofie hier.
Vanaf 21.05u vindt u de hoogtepunten van Anderlecht tegen Zenit hier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties