Ook de FIFA denkt aan vijf refs tijdens WK

Mathias Dumarey
| 4 reacties
Ook de FIFA denkt aan vijf refs tijdens WK
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De wereldvoetbalbond FIFA denkt eraan om tijdens de eindronde van het WK 2014 ook met vijf scheidsrechters te gaan werken. Dat gebeurt nu al in de Europa League en de Champions League.

De FIFA wil snel beslissen of ze ook met vijf scheidsrechters zullen werken in de toekomst. Dat komt omdat de wereldvoetbalbond de topscheidsrechters al van 2011 wil klaarstomen voor het WK dat er in 2014 aankomt in Brazilië. Die speciale trainingen zouden drie jaar duren.

"Als we op tijd willen zijn voor het WK in Brazilië, dan moeten we ten laatste in juni hierover beslissen", aldus secretaris-generaal Jérôme Valcke. De FIFA denkt eraan om het systeem voor de eerste keer te gebruiken in de Confederations Cup in 2013. "In 2014 moet er echt iets veranderd zijn in de arbitrage. We kennen allemaal nog het doelpunt van Steven Gerrard tegen Duitsland op het voorbije WK dat niet werd goedgekeurd. Dat is een reden om de scheidsrechters nog meer steun te geven omdat zo'n zaken niet meer zouden voorvallen", aldus de Franse FIFA-topman.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Confederations Cup

Nieuwste reacties