Ogunjimi: "Mogen ambitie nu bijstellen"

Steurbaut Kersten
| 18 reacties
Ogunjimi: "Mogen ambitie nu bijstellen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Frank Vercauteren koos voor Marvin Ogunjimi naast Jelle Vossen in de spits. De kersverse Rode Duivel bedankte voor het vertrouwen en opende na twintig seconden al de score.

“Dit moet mijn snelste doelpunt zijn uit mijn carrière”, lacht Ogunjimi. “Jelle steekt de bal perfect door tot bij mij. Ik zie een klein gaatje en prik de pal perfect tussen Bolat en de paal. Of dit het bewijs is dat ik in de ploeg moest staan? Dat weet ik niet, we zijn gewoon als team goed bezig.”

In de tweede helft draaide de ploeg echter vierkant en kwam de zege nog bijna in gevaar tegen tien Luikenaars. “We kropen teveel achteruit”, beseft Ogunjimi, die pas kort voor de wedstrijd op de hoogte werd gebracht van zijn basisplaats. “Dat mocht niet gebeuren. Maar ondanks dat het moeilijker werd, zijn we voor elkaar blijven vechten.”

Is zijn snel doelpunt nu de bevestiging van zijn sterke wedstrijden bij de Rode Duivels? “Ik scoor wel drie keer voor België, maar dat is al verleden tijd. Bij Racing Genk moet ik gewoon bevestigen wat ik bij de nationale ploeg heb gedaan. Maar misschien had ik er nog eentje meer moeten maken. Die kopbal had beter verdiend.”

Racing Genk diept de kloof met de concurrentie verder uit. “Deze ploeg is tot veel in staat. De ambitie mag nu niet meer zijn dat we de play-offs moeten halen. We moeten zeker toch bij de eerste drie kunnen eindigen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties