Sæternes matchwinnaar voor Vålerenga

viki meeuwis

In de Noorse Tippeligaen kon Rosenborg zich zoals verwacht afgelopen weekend tot landskampioen kronen.

Zaterdag won Vålerenga met 2-1 van Lillestrøm. Iets voor het kwartier kon Luton Shelton scoren, hij stuurde de bal richting doel die via de knie van Espen Søgård in doel ging. LSK kwam beter in de match en zo kreeg Frode Kippe een goede kans. Ook Sigurdarson zag zijn bal op het nippertje van de lijn gehaald worden. Ook na de pauze was Lillestrøm de betere ploeg en dat leverde een doelpunt op van Karim Essediri. De held van de match werd echter Bengt Sæternes. Hij speelde eerder op de dag met de reserven van VIF tegen Bærum en vertrok direct na die match naar het Ullevaal stadion. In de 72e minuut viel hij in en dat bleek een schot in de roos.

De partij tussen Molde en Odd Grenland eindigde in een scoreloos gelijkspel. Molde was de betere ploeg en al na vijf minuten kwam de eerste goede kans toen Magne Hoseth een vrije trap vanop links naar Baye Djiby Fall stuurde.  Die besloot echter net over het doel heen te schieten. Hoseth zelf kreeg zelf ook een kans maar de bal eindigde op de dwarslat. In de 24e minuut speelde Daniel Berg Hestad de bal naar Fall die de bal net naast het doel kopte. Fall zag hands van Morten Fevang maar scheidsrechter Hafsås kende geen strafschop toe. Odd ging volop voor de counter en op het half uur kon Simen Brenne de bal naar Storbæk sturen maar die maakte het keeper Pettersen niet al te moeilijk.  Molde bleef aanvallen en Mattias Moström kon de bal wel in het net krijgen. Ongelukkig genoeg voor Molde werd het doelpunt geannuleerd omdat Fall aan het shirtje van een tegenstander bleef hangen. Na de rust schonk keeper Arason bijna een doelpunt nadat hij de bal uit de handen liet glippen maar de verdediging van Odd was wel alert. In de toegevoegde tijd kreeg Fall nog een goede kopkans maar de bal ging net over het doel heen.

Haugesund trok naar Sandefjord waar het met 1-0 won. Sandefjord was al een tijd zeker van degradatie waardoor de ploeg nog weinig te verliezen en even weinig om voor te spelen had. Het zou tot de laatste tien minuten duren voor het enige doelpunt viel. Djurdjic werd neergehaald door Demba Bindia waardoor Haugesund een penalty kreeg toegewezen. Djurdjic nam die zelf en stuurde de bal in doel.

Een goal van Rade Prica in de 79e minuut volstond voor Rosenborg om de overwinning en de 22e landstitel te kunnen vieren. Tromsø blijft door dit verlies voorlopig op de derde plaats met 47 punten.

Start won met 3-2 van Stabæk. Start opende de score via een kopbal van Avni Pepa. Iets na het half uur kon Johan Andersson tegenprikken. Net voor de rust kon Veigar Pall Gunnarsson de bal naar Marius Helle sturen. Die schoot op doel waarbij de bal op de paal terecht kwam en zo in doel ging. Na de rust kon Espen Knudsen de stand terug in evenwicht brengen.  Mathisen wist via een vrije trap de zege voor Start veilig te stellen.

Strømsgodset had weinig moeite met Hønefoss en won de partij met 4-1. Gardar Johannsson wist op het half uur als eerste de weg naar de netten te vinden. Na de rust kon Jimi Johansen tot twee maal toe te scoren. Kenneth Di Vita Jensen kon voor Hønefoss nog tegenprikken maar bij de 4-0 van Ola Kamara was de zege voor Godset.

Viking verloor met 1-3 van Aalesund. Op het half uur viel de eerste goal. Keeper Arild Østbø probeerde Tor Hogne Aarøy te dribbelen en slaagde daar aanvankelijk ook in maar een tweede keer lukte het niet en zo kon Aarøy de bal in een open doel schieten. Na de rust wist Michael Barrantes de score verder uit te diepen tot 0-2. In de slotfase kon Aarøy de ban vanop vijf meter in doel te koppen. Erik Nevland kon voor Viking de eer redden.