Groep A: Preud'homme stunt in Bremen

Fabian Morren
| 49 reacties

Michel Preud'homme heeft met FC Twente een knappe zege behaald op het veld van Werder Bremen. Titelverdediger Inter Milan ging onderuit bij Tottenham.

Twente liet Werder Bremen het spel maken en loerde op de counter. Daardoor konden de 'Tukkers' enkele keren gevaarlijk zijn. Ruiz, Chadli en Janko lieten de kansen echter onbenut.

De thuisploeg kwam toch het dichtst bij een doelpunt in de eerste helft. Claudio Pizarro raakte echter de paal en in de rebound miste Almeida.

Omdat beide ploegen in de tweede helft resoluut voor de aanval kozen, waren er tal van kansen. Toch bleef het nog lange tijd 0-0. Pas nadat Frings rood kreeg omdat hij de doorgebroken Ruiz had neergehaald, kantelde de wedstrijd in het voordeel van Twente.

Eerst scoorde Chadli uit een counter en wat later kopte Luuk De Jong de 0-2 binnen. Werder Bremen bleef uitgeteld achter.

In de andere wedstrijd won Tottenham met 3-1 van Inter Milan. Rafael Van der Vaart zette Tottenham op randje van buitenspel op voorsprong. Op aangeven van alweer een beresterke Gareth Bale tikte Crouch na de pauze de 2-0 binnen.

De spanning kwam terug dankzij Samuel Eto'o. De Kameroener trapte de aansluitingstreffer knap in de verre hoek binnen. Maar opnieuw lag Bale aan de basis van een derde Engelse treffer. Dankzij een prachtige rush en een prima voorzet kon Pavlyuchenko de wedstrijd beslissen.