Solbakken hoopt op stuntje tegen Barcelona

Solbakken hoopt op stuntje tegen Barcelona
Foto: © SC

FC Kopenhagen neemt het vandaag in eigen huis op tegen het grote FC Barcelona. Kopenhagen-trainer Stale Solbakken (foto) hoopt dat zijn team kan stunten tegen de Spaanse kampioen.

FC Kopenhagen verloor twee weken terug de eerste wedstrijd in Camp Nou met 2-0, maar staat er met zes punten uit drie wedstrijden nog altijd uitstekend voor. Dat houdt in dat de Denen toch vrij ontspannen aan het duel van vanavond kunnen beginnen.

"Wat het resultaat ook is vanavond, we zullen in een positie blijven staan waarin we kansrijk zijn om ons te plaatsen voor de laatste zestien. Dit houdt in dat we vandaag ook wat risico's kunnen nemen. Als we spelen zoals in de tweede helft op Barcelona, dan hebben we zeker een kans. De sfeer in ons stadion zal helpen", aldus Stale Solbakken op UEFA.com.

Solbakken weet dat hij Lionel Messi zal moeten uit de wedstrijd houden. "Hij was met twee goals de belangrijke man in Spanje. Als we hem naar de zijkanten kunnen dwingen, dan hebben we kans om Barcelona mogelijkheden te ontnemen. Betere spelers en trainers hebben dat in het verleden al geprobeerd, maar het is hen ook niet gelukt. Maar als we veel wilskracht tonen, hebben we kans", besluit de Noorse oefenmeester.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties