Mourinho is lovend over de buren van Atlético

Mathias Dumarey
| 3 reacties
Mourinho is lovend over de buren van Atlético
Foto: © SC

Real Madrid won gisteren op eigen veld de derby tegen Atlético Madrid. Real-coach José Mourinho was na de 2-0-zege erg lovend over de tegenstander die Real toch heel veel problemen had bezorgd.

"We hebben vandaag gewonnen van een heel sterk elftal, met een goede trainer en een uitstekende organisatie. Atlético Madrid was voortdurend dreigend met vier goede offensieve spelers voorin en op die manier lieten ze je niet aan de bal komen. Ik hou er wel van om zulke wedstrijden te kunnen winnen, met wissels om de wedstrijd te controleren", aldus José Mourinho.

"Als wij er niet in slaagden om een spectaculaire wedstrijd te spelen, was dat vooral de verdienste van Atlético Madrid. We moesten voortdurend defensief denken. We lieten het tempo uiteindelijk niet zakken omdat we moe waren, maar om de macht te controleren. Deze driepunter vandaag is even belangrijk als die bij wedstrijden die je met 6-1 wint", aldus nog Mourinho.

De Portugese oefenmeester gunde ook Karim Benzema weer wat speeltijd. "Hij deed zijn werk voor het team en hij heeft gedaan wat we van hem vroegen. Dat was voortdurend bewegen en op balbezit spelen zodat we konden controleren. Tegen Murcia in de beker laat ik hem in de basis starten zodat hij kan laten zien dat hij iedere dag vorderingen maakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties