Analyse Schade valt nog mee voor Aalst na eerste nederlaag

carol Vander Cruyssen
| 5 reacties
Schade valt nog mee voor Aalst na eerste nederlaag

Ondanks zijn eerste nederlaag, telt Aalst nog steeds 6 punten voor op 4 ploegen. Bornem en Hamme halen resultaat uit hun recente trainerswissel. Deinze zet zijn opmars verder. Brakel, Wielsbeke, Cappellen zitten in een felle degradatiestrijd verwikkeld.

Waregem laat 2 punten liggen in slotfase
 
Eendracht Aalst verloor op Oudenaarde voor het eerst dit seizoen. Ouderdomsdeken Sandy Martens was met 2 goals en een assist aan Thompson Ode de beslissende factor. Eerste achtervolger Waregem kon onvoldoende profiteren van de nederlaag van de Ajuinen. Het verloor in de slotfase 2 punten aan staartploeg Cappellen. Op het kwartier kwamen de West-Vlamingen voor via Gezelle. Michel bracht de bordjes opnieuw in evenwicht, maar nog voor de rust bracht Damman Waregem opnieuw op voorsprong. Het zag er slecht uit voor Cappellen, toen halverwege de tweede helft Oduro van het veld werd gestuurd, meteen al de zesde rode kaart voor de Antwerpenaren in dit seizoen. Kort voor het einde kreeg het echter een door de thuisploeg fel aangevochten strafschop en Grozdanic bezorgde zijn ploeg zo een onverhoopt punt in de degradatiestrijd. Coxyde ging met een fel gehavende ploeg winnen bij Brakel, meteen de enige uitzege op deze 13de speeldag. Six en Hillewaere scoorden voor de ploeg van aan de kust, Antheunis milderde nog in de slotfase. Coxyde komt zo op zes punten van leider Aalst. Brakel zakt na de recente 0 op 9 verder weg. Het deelt de derdelaatste plaats samen met Cappellen.
 
Dessel rouwt om zijn voorzitter
 
Samen met Oudenaarde, Waregem en Coxyde, is Dessel Sport de vierde ploeg die de tweede plaats deelt. Het voetbalspel zélf was even bijzaak in de Kempen, want vorige week verloor het zijn voorzitter Armand Melis na een slepende ziekte. Het nieuwe stadion dat wordt gebouwd in Dessel zal de naam krijgen van de overleden voorzitter. In een droevige sfeer liep de thuisploeg tegen Wielsbeke toch vrij gemakkelijk uit met doelpunten van Pellegriti, Nelemans en Vosters. Beeuwsaert en Shkodra brachten echter de spanning terug in de wedstrijd en het werd ei zo na zelfs nog 3-3. In de slotminuut nam Frederix echter alle twijfel weg. Hoogstraten heeft 1 punt minder dan de vier hierboven geciteerde ploegen en speelde tegen Temse reeds zijn 10de opeenvolgende match zonder nederlaag. In een aangenaam, open duel liep de thuisploeg uit tot 4-0 via Mathyssen, Fockaert en 2 maal Cox. In de slotfase kon Thys de verdiende eerredder scoren. Geel-Meerhout kon alweer niet winnen. Van De Weyer bracht met een vrijschopbom, waarop hij duidelijk een patent heeft, zijn ploeg op voorsprong. Thuisploeg Torhout drukte in de tweede helft en kwam verdiend langszij na een rebounddoelpunt van Derycke. Geel-Meerhout kon na een sterke start al acht wedstrijden op rij niet meer winnen. Torhout blijft dank zij dat gewonnen punt buiten bereik van de staartploegen.
 
Het effect van de trainerswissel.
 
Bornem behaalde vorige week onder zijn nieuw trainer Chris Andries zijn tweede zege van het seizoen. Thuis tegen Ronse hadden Dekeukeleire en De Wilde nog voor het half uur Bornem al op een comfortabele voorsprong gebracht. Ronse drukte in de tweede helft maar scoorde niet. Het pakte in een tumultrijke slotfase wel nog 2 rode kaarten. Demonceaux en Langlet mochten voortijdig gaan douchen. Andries debuteert dus met twee opeenvolgende zeges. Ook bij Vigor Wuitens Hamme zagen we een nieuw gezicht in de dug-out. Ludo Wauters mocht opkrassen na de slechte resultaten van de voorbije weken en werd vervangen door de ervaren Jean-Pierre Van De Velde. Deze kreeg meteen een zespuntenmatch tegen de degradatiestrijd in de schoot geworpen. Maes bezorgde op het kwartier zijn nieuwe trainer meteen een opsteker. Op het uur scoorde Lebsir de tweede treffer voor de thuisploeg. Paal en lat hielden Izegem dan in de wedstrijd en in de slotfase kwam het zowaar nog opzetten toen Coghe de aansluitingstreffer scoorde. Verder kwam Izegem niet en door deze nieuwe nederlaag blijft het op een gedeelde laatste plaats. Hamme kan wat vrijer ademen. SK Deinze zet zijn opmars verder. Pottie bracht de oranjezwarten vroeg op voorsprong tegen SK Sint-Niklaas. Op het kwartier bracht Deschacht de bordjes opnieuw in evenwicht. Even later moesten de bezoekers echter met een mannetje minder verder, toen Van Hoyweghen de doorgebroken Papi torpedeerde. Diezelfde Papi bezorgde Deinze nog voor het halfuur een nieuwe voorsprong. Sint-Niklaas was ondanks de numerieke minderheid echter niet onder de indruk en Deinze had een goede doelman Van De Moortele nodig om overeind te blijven. Zo stopte hij een strafschop van Rodrigo De Oliveira. In de slotfase mocht ook thuisspeler Pardo met een tweede gele kaart afdruipen, waardoor het nog bibberen was tot het eindsignaal. De ploeg van trainer Franky Dekenne boekte zijn vierde opeenvolgende zege en staat na een dramatische start nu rustig halverwege.
 
Op deze speeldag werden 31 doelpunten gescoord. Zes thuisploegen haalden de volle buit, enkel Coxyde behaalde de zege buitenshuis. De scheidsrechters trokken 24 gele en 6 rode kaarten.
 
Uitslagen speeldag 13
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties