Toptalent Eriksen: "Invallen is lastig"

Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Toptalent Eriksen: "Invallen is lastig"
Foto: © SC

De Deen Christian Eriksen brak vorig seizoen helemaal door bij Ajax. Hij mocht zelfs mee naar het WK, maar deze jaargang gaat het de 18-jarige speler minder goed.

Gisteren kwam hij wel tot scoren in de bekerwedstrijd tegen tweedeklasser BV Veendam. "Het gaat weer goed met me en daar ben ik blij om. Het was mijn doel vaker in de basis te starten dan vorig seizoen. Dat is nog niet helemaal gelukt, maar ik weet zeker dat ik er weer in kom", aldus Eriksen.

"Natuurlijk speelt mee dat ik deze zomer met het Deense nationale team op pad was en maar een kleine vakantie heb gehad. Of ik naast lichamelijk ook geestelijk een beetje vermoeid was? Allebei een beetje. Ik heb via invalbeurten vorig seizoen mijn plek verdiend."

"Dat was een beetje hetzelfde, maar het gevoel was anders. Voor mij is deze situatie nieuw. Ik moet invallen en alles geven in twintig minuten tijd. Dat vind ik soms best lastig."

"Ik probeer de beste oplossing te vinden. Ik wil altijd vooruit, maar soms kan dat niet en klinkt er gefluit. Dan probeer ik gewoon de volgende bal naar voren te spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties