Interview Liverpoolfan Aldridge ziet titel voor Man Utd

Yves Dekoning
| 3 reacties
Liverpoolfan Aldridge ziet titel voor Man Utd
Foto: © SC

Naar aanleiding van de fandag van de Flemish Reds in Oosteden, kregen wij de kans om John Aldridge enkele vragen voor te leggen. Die kans lieten we natuurlijk niet liggen.

Hoe was het om voor LFC te spelen en de club te moeten verlaten?

Het mooiste moment in mijn leven was uiteraard tekenen voor Liverpool FC. Ik was als kleine jongen al fan van de Reds en ging naar wedstrijden kijken. Het gevoel als je dat veld oploopt is met niets te vergelijken. Je kunt dat niet beschrijven. Ik vond het dan ook erg dat ik na enkele seizoenen naar Real Sociedad moest verhuizen. Ik scoorde vlot en had mijn laatste seizoen ook veel doelpunten gemaakt, maar Ian Rush was terug …”

Hoop je ooit manager van Liverpool te worden?

Ik ben heel tevreden met mijn werk voor LFC TV. Ik doet dit heel graag en heb geen interesse om terug manager te worden. Ik denk niet dat Liverpool FC het me ooit zal vragen, maar als ze het wel deden …”

Wat vind je van de huidige ploeg? Hoe hoog gaan ze finishen?

Roy Hodgson heeft wat moeten zoeken, maar het komt wel in orde. Ik verwacht dat LFC rond de 5de-6de plaats zal eindigen. Ze moeten te veel inhalen op de top vier en ze missen kwaliteit. We kunnen wel een heel sterke ploeg op het veld brengen, maar dan mogen er geen blessures zijn en moet iedereen in topvorm verkeren.”

Wat zou je veranderen op tactisch vlak?

Als Steven Gerrard en Raul Meireles centraal op het middenveld spelen zijn we het best. Ze kunnen beiden verdedigen en ook mee vooruit gaan. Dat heb je nodig. Vroeger speelden we altijd zo. Als de ene inschuift, dan blijft de andere hangen.  Nu spelen de meeste ploegen te defensief. Gerrard is één van de beste middenvelders van de wereld. Die kan zeker ook zijn verdedigende taken aan. Geef Meireles nog wat tijd en die toont dat ook. Ik zou Glen Johnson op rechtsmidden uitspelen en Martin Kelly rechtsback. Johnson kan zorgen voor meer creativiteit en Kelly kan beter verdedigen.” 

Wie zie je komende jaren doorbreken? Waarom breken er de laatste jaren zo weinig jongeren door bij LFC?

Stirling is uitstekend, Suso natuurlijk ook. En dan zijn er nog Robinson en Flanagan die het zouden kunnen halen. Als ze niet doorbreken is dat een teken dat ze niet goed genoeg zijn.”

Welke versterkingen zou je halen?

Ik zou resoluut gaan voor Andy Carrol (Newcastle). Hij is nog jong, heel stevig en scoort vlot. Ook Adam Johnson moeten ze halen, die is heel goed als linksmidden. Ik begrijp niet waarom die bij Manchester City op de bank zit. In ieder geval moet hij daar weg om Engels international te blijven. En de linker vleugel is toch onze probleempositie. We hebben daar geen absolute topper. Ook Ashley Young (Aston Villa) zou ik kopen voor die flank. Deze spelers passen perfect in de strategie die we moeten hanteren: jonge Engelse topspelers kopen.”

Ook Belgen? Hazard bijvoorbeeld?

Ik ken eigenlijk geen Belgen. Eden Hazard ken ik ook niet zo goed. Ik weet dat Liverpool vier spelers van Lille aan het volgen is, niet alleen Hazard. Hodgson zoekt ook een verdediger.”

Wie zal de Premier League winnen dit seizoen?

Ik vrees Manchester United, maar hoop van niet. Chelsea was goed bezig, maar ze zijn nu terug gevallen. Misschien Arsenal of Manchester City, laten we hopen, maar ik vrees Man Utd. Hopelijk ben ik verkeerd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties