Wolfsburg en Köln maken pijnlijke slipper
Ruben Philippe
| 4 reacties
Wolfsburg en Köln maken pijnlijke slipper
Foto: © SC

Het gaat niet goed met Wolfsburg. Na de mindere prestaties in de Bundesliga, zijn de Duitsers nu ook uitschakelt in de beker. FC Köln wist zich eveneens niet te plaatsen voor de volgende ronde.

Wolfsburg begon voor eigen publiek vrij dramatisch aan de partij. Na amper twee minuten voetballen stond de ploeg van Steve McClaren (foto) al op achterstand. Nils Petersen kopte een hoekschop tegen de netten en bracht zo zijn ploeg Energie Cottbus onverhoopt op voorsprong. Vlak voor rust konden de bezoekers zelfs nog verder uitlopen met doelpunten van Shao Jiayi en opnieuw Petersen.

De thuisploeg ging na de rust opzoek naar de aansluitingstreffer. Die vonden ze ook via het doelpunt van Edin Dzeko. Een grote stormloop leidde het doelpunt echter niet in. De bezoekers bleven onder impuls van doelpuntenmaker Petersen de gevaarlijkste ploeg. Door het verlies wordt de positie van trainer McClaren nog meer in vraag gesteld.

Ook bij de andere Bundesligaploeg FC Köln verliep de avond niet zoals verhoopt. Evenals Wolfsburg kenden ook zij geen goede start. Na drie minuten stond opponent MSV Duisburg immers al op voorsprong. Na het vroege doelpunt van Stefan Maierhofer bleef het nadien windstil.

Pas in de tweede helft zagen de toeschouwers nog eens een doelpunt. Voor de thuissupporters viel die echter wel aan de verkeerde kant. Julian Koch gooide de droom op kwalificatie immers aan diggelen. Zes minuten voor tijd kon Simon Terodde de eerreddende treffer nog scoren, maar veel verschil maakte dat doelpunt niet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties