D'Onofrio: "Kan mijn spelers toch niet slaan"

Steurbaut Kersten
| 20 reacties
D'Onofrio: "Kan mijn spelers toch niet slaan"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Standard kan op verplaatsing geen goed rapport voorleggen. Als de Rouches zondag tegen Cercle Brugge een vierde uitnederlaag op rij oplopen, dan dreigt Standard uit de top zes te tuimelen.

In een klassement op basis van de uitwedstrijden zou Standard pas op de negende plaats prijken. “In onze uitwedstrijden moeten we altijd eerst op achterstand komen vooraleer we reageren”, zegt trainer Dominique D’Onofrio in HBvL.

"Alles begint bij de juiste mentaliteit”, beseft D’Onofrio. “Je moet die match meteen van bij de eerste minuut op volle kracht aanvatten. Daarvoor heb je motivatie, enthousiasme, spelvreugde en gezonde agressiviteit nodig. Die ingrediënten zijn er niet altijd.”

De vraag rijst of Standard niet met een psycholoog moet werken. “Ten tijde van Robert Waseige hebben we hier al eens met een psycholoog gewerkt en dat heeft toen niet lang geduurd. Het Standard-shirt is gewoon voor sommigen te zwaar”, relativeert de Standard-coach.

De druk is hier groter dan bij Anderlecht en Genk en niet iedereen kan daar mee om. Wij brengen de spelers in de best mogelijke omstandigheden aan de aftrap, maar vanaf dan is het aan hen. Ik kan hen toch ook niet in mekaar slaan of de bal er zelf in trappen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties