Onyewu: "Dit is een stap vooruit"

Onyewu: "Dit is een stap vooruit"
Foto: © SC

Oguchi Onyewu werd gisteren in Enschede voorgesteld aan de pers. De Amerikaanse verdediger leek opgetogen weer herenigd te zijn met zijn coach van bij Standard, Michel Preud'homme.

"Ik ken Michel sinds 2004 toen ik bij Standard arriveerde", aldus Onyewu in HLN. "En we zijn met hem kampioen geworden, natuurlijk. Voor mij is hij een prachtige mens, maar ook een geweldige coach. En een uitstekende tacticus. Ik kijk er heel erg naar uit om opnieuw met hem samen te kunnen werken. Eén van de grote kwaliteiten van Michel is dat hij erg persoonlijk omgaat met zijn spelers. Dat apprecieer ik enorm in hem."

Vraag is of Onyewu geen twee treden lager gaat spelen nu hij AC Milan omruilt voor Twente. "Helemaal niet. Ik heb de afgelopen veertien maanden niet gespeeld. Dus nu ik de kans krijg om te spelen, zie ik dat zeker niet als een stap achteruit. Integendeel, dit is een stap vooruit. Twente draait Europees nog altijd mee en ze spelen voor de titel. Dit is een hele goede beslissing. Bovendien: ik ben nu extreem fit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties