Ingelmunster loopt verder uit

Ingelmunster vergroot zijn voorsprong na een zuinige 0-1-winst tegen rode lantaarn Zedelgem. Eerste achtervolger Menen bleef thuis tegen Boezinge steken op een 1-1- gelijkspel.

Ingelmunster dat eerder al de eerste periodetitel pakte, staat ook in de tweede periode aan de leiding met 2 punten voorsprong op Langemark. Oostnieuwkerke volgt op 3 punten van Langemark.

Excelsior Zedelgem – OMS Ingelmunster: 0-1

De leider kon pas na een uur de score openen tegen de rode lantaarn. Het was uiteindelijk nog bibberen en beven tot het einde, want een verdiende tweede doelpunt bleef uit.

Ingelmunster domineerde de wedstrijd, maar kon aanvankelijk enkel gevaarlijk zijn op stilstaande fases. In de tweede helft claimde de thuisploeg tot 2 keer toe een penalty, maar die kreeg het niet. Uiteindelijk was het Verstraete die met een knappe actie de winnende treffer voorbij Dedeyne knalde.

SC Menen – Sassp. Boezinge: 1-1

De eerste helft werd volledig gedomineerd door Boezinge. Het kwam ook verdiend op voorsprong via topschutter D'Hulster, maar miste de kans om de wedstrijd al in de eerste helft te beslissen.

De tweede helft werd aangevangen met een dubbele wissel voor de thuisploeg. En dat loonde. Menen kon nu wel weerwerk bieden en had ook de betere kansen. De gelijkmaker hing in de lucht en viel ook in doel via de ingevallen Bouchart. Diezelfde Bouchart kwam in de slotminuut nog dicht bij de winnende treffer, maar de bal ging er niet in.

Langemark – FC Varsenare: 2-1

Langemark kwam al vroeg op voorsprong via een alerte Planquette. Op het half uur maakte Varsenare gelijk na een knap doelpunt van Heinkens.

Na de pauze waren de kansen voor de thuisploeg, maar scoren kon het enkel op penalty na handspel. Een verdiende overwinning voor Langemark, al ontsnapte het in de slotfase nog aan de gelijkmaker.

SW Harelbeke – SV Rumbeke: 2-1

De eerste helft werd gedomineerd door Harelbeke, maar de beste kansen waren voor de bezoekers. Net voor de pauze trapte Vander Stricht de bal vanuit een scherpe hoek voorbij De Jaeghere.

Rumbeke ging in de tweede helft op zoek naar het verlossende doelpunt, maar pogingen van Vermeersch, Vander Stricht en Demey mislukten. In een dolle laatste 5 minuten kon Harelbeke alsnog met de 3 punten gaan lopen na 2 treffers van Rombaut.

Zwevegem Sport – Bredene: 0-0

De eerste kans was voor de bezoekers, maar doelman Tremerie was alert. Daarna was het de beurt aan de thuisploeg, maar pogingen van De Bruyne, Ameye en Dosquet kenden geen succes.

In de tweede helft ging het spel op en neer, maar scoren kon geen van beide ploegen.

Knokke – Oostnieuwkerke: 1-5

Oostnieuwkerke was duidelijk de betere ploeg. De thuisploeg kon geen weerwerk bieden en de wedstrijd was voor de rust reeds gespeeld na doelpunten van Louage, Vandenbussche en Werbrouck.

Na de pauze eenzelfde beeld. Acke zorgde met 2 doelpunten in 5 minuten tijd voor de forfaitcijfers. In de slotfase kon Bouwens nog de eer redden.

Wingene – Blankenberge: 1-2

De toeschouwers hadden nog niet allemaal hun plaats opgezocht of het stond al 0-1 voor de bezoekers. Ballegeer trof al in de eerste minuut raak. De thuisploeg reageerde. Belpaire had aanvankelijk nog een knappe reactie in huis, maar moest zich even later wel gewonnen geven. Paravizzini stelde gelijk.

Wingene ging in de tweede helft voluit voor de zege. Het creëerde nog een handvol kansen, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Sinnaeve mocht, na fout van Vervynck, vanaf de elfmeter zijn ploeg naar de overwinning trappen.

SVV Damme – Club Roeselare: 2-1

In een eerste helft, waarbij beide ploegen de dwarslat troffen, kwam het betere voetbal van de thuisploeg. Damme kwam ook op voorsprong via Bekaert die Mestdagh verschalkte met een lobbal.

In de tweede helft kon Bekaert de zege veilig stellen met een tweede treffer. Hajaji lukte in de laatste minuut nog de aansluitingstreffer, maar de 3 punten waren dan al gaan vliegen.