Interview Ernemann: "Wil me in België bewijzen op hoogste niveau"

Steurbaut Kersten
| 4 reacties
Ernemann: "Wil me in België bewijzen op hoogste niveau"
Foto: © SC

Steffen Ernemann herademt bij tweedeklasser Roeselare. De Deense middenvelder wordt een seizoen uitgeleend door Zulte Waregem. “Ik zou volgend jaar graag in België blijven.”

In augustus werd hij bij Zulte Waregem nog doorgestuurd door Bart De Roover, maar de laatste maanden komt hij bij SV Roeselare weer aan de oppervlakte. Steffen Ernemann zette zich afgelopen weekend met twee doelpunten tegen Antwerp terug in de kijker.

Hoogste niveau

“Het feit dat De Roover in de bezoekende dug-out zat was zeker een motivatie voor mij”, zegt de 28-jarige Deen in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Ik wou bewijzen dat hij fout zat door mij weg te sturen zonder mij een kans te geven.”

“Maar het is beter dat je zoiets op je 28ste meemaakt dan op je 18de. Nu weet ik hoe ik ermee moet omgaan. Ik ben hard blijven werken en wil terugkeren naar het hoogste niveau. Ik wil tonen dat ik daar thuishoor.”

Ernemann heeft bij Zulte Waregem nog een contract tot het einde van het seizoen. Ik wil zeker tot het einde van het seizoen bij Roeselare, maar mijn lot ligt in handen van Mannaert en Tanghe. Als zij een verkoop willen, moet ik mij schikken.”

In de zomer van 2009 zakte Ernemann af naar België. Op korte tijd paste de Deen zich goed aan in België. “We voelen ons hier echt thuis. Mijn vriendin en ik hebben het hier goed en hebben hier veel vrienden gemaakt. Ik wil dan ook graag in België blijven voetballen, maar misschien is Denemarken ook nog een optie. Een half jaar is nog lang.”

Zwangere Matilde

Matilde, de vriendin van Ernemann, studeert bovendien rechten aan de Gentse universiteit.  “Ze volgt me al vijf jaar. Ik wil haar ook wat standvastigheid geven. Over twee weken word ik ook papa. De bevalling is gepland voor 30 januari, maar het kan elke dag gebeuren. Ik kan niet wachten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties