Vleminckx blijft maar scoren in Nederland

Fabian Morren
| 17 reacties

Bjorn Vleminckx blijft zijn status van topschutter waarmaken. De Belgische spits bezorgde NEC Nijmegen een punt bij AZ.

NEC speelde 2-2 gelijk en Vleminckx maakte beide doelpunten. De voormalige aanvaller van KV Mechelen zit nu al aan vijftien stuks.

Twente won zijn inhaalwedstrijd tegen Heracles Almelo met 5-0 gewonnen. De Oostenrijker Marko Janko scoorde vier keer. Oguchi Onyewu maakte zijn debuut.

Onyewu debuteerde op de linksachterpositie bij Twente. De thuisploeg was heer en meester tegen Heracles. Bij de rust stond het al 3-0 na goals van Janko en Luuk de Jong.

Ook na de rust scoorde Janko nog twee keer. Bij Twente was Bryan Ruiz nog steeds afwezig met een blessure. Twente nadert dankzij deze zege tot op een punt van leider PSV.

Ajax won de klassieker van Feyenoord met 2-0. Toby Alderweireld maakte het eerste doelpunt van de Amsterdammers. Sulejmani nam diep in de tweede helft alle twijfels weg.