Proto: "We kunnen het land verenigen via voetbal"

Proto: "We kunnen het land verenigen via voetbal"
Foto: © SC

Silvio Proto verdedigt morgen het doel van de Rode Duivels. Dat herhaalde bondscoach Leekens gisteren nog eens. Het is immers al van 2008 geleden dat Proto nog eens in doel stond bij de nationale ploeg. "Ik voel geen druk", zei de Anderlecht-goalie.

"Druk?", vroeg Proto zich af. "Dat voel ik niet. Zelfs minder dan voor een match met Anderlecht. Hier heb ik niets te verliezen. Maar natuurlijk wil ik wel een goede prestatie neerzetten, want niemand komt naar de nationale ploeg om op de bank te zitten. Het was ook niet altijd even makkelijk om naast de ploeg te vallen."

Proto maakte van de nationale ploeg zelfs even een zaak van staatsbelang. "Het gaat niet enkel om mij. Het is altijd een eer om voor de Rode Duivels te mogen spelen. Door het voetbal kunnen wij het land verenigen."

Proto is volgens Leekens meer een leider geworden bij Anderlecht. "Dat kan ik niet zeggen, dat moet je aan mijn trainers vragen", lachte Proto. "Ik weet niet of ik het nu meer verdien als vroeger, maar mijn blessure heeft me wel veranderd, dat is zeker."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties