Vertonghen: "Als AC Milan aanklopt, doet niemand deur dicht"

Vertonghen: "Als AC Milan aanklopt, doet niemand deur dicht"
Foto: © SC

Jan Vertonghen sprak dinsdag openlijk over de interesse van AC Milan voor hem. "Deze zomer wil ik een mooie kans wel overwegen", zei Vertonghen.

"Het is het eerste jaar dat ik een transfer overweeg", zei de Rode Duivel die tijdens de wintermercato ook aan clubs als Arsenal en AC Milan gelinkt werd. De vice-voorzitter van de Rossoneri, Adriano Gallaini, sprak openlijk zijn bewondering voor de Ajax-verdediger uit. "Het doet me wel blozen dat zo'n man me kent. Ik speelde wel een goede partij tegen Milan in de Champions League."

Leeftijd om stap hoger te zetten

Of het Italiaans voetbal hem ligt, is nog maar de vraag. "Misschien ligt open voetbal me wel beter, maar laten we serieus blijven: als AC Milan komt aankloppen, gaat niemand de deur in hun gezicht smijten. Ik heb nu tegen mijn manager gezegd dat hij me alleen moet aanspreken als er concrete interesse is."

Vertonghen zei een jaar geleden nog dat het te vroeg was om bij Ajax te vertrekken. Als hij de Amsterdammers zou verlaten, zou het op een moment zijn dat hij er klaar voor was. Dat moment lijk nu gekomen. "Ik zie hier bij de nationale ploeg spelers van mijn leeftijd die bij topclubs spelen. Ik denk dat ik daar ook klaar voor ben. Mijn vertrek uit de ArenA komt in ieder geval dichterbij."

Niveau getoond tegen Benzema en Ibrahimovic

Door Champions League te spelen heeft Vertonghen naar eigen zeggen een grote stap voorwaarts gezet. "Ik heb verdedigd om mannen als Benzema en Ibrahimovic en had het gevoel dat ik die mannen goed uit de wedstrijd hield. Ik heb mijn niveau laten zien aan Europa."

Vertonghen speelt morgen tegen Finland op de linksback, een voor hem niet alledaagse positie. "Ik denk wel dat het makkelijker is als centrale verdediger om op te schuiven naar de linksback. Ik heb ook al als centrale middenvelder moeten spelen en dat is moeilijker, zowel tactisch als conditioneel.  Maar mijn toekomst, dat heb ik nu al een tijdje beslist, ligt wel centraal in de verdediging."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties