150 fans zien Twente winnen in Moskou

Manuel Gonzalez
| 18 reacties

FC Twente heeft in extreme vrieskou de heenwedstrijd van de zestiende finales in de Europa League gewonnen. De Tukkers haalden het met 0-2 tegen Rubin Kazan.

FC Twente tekende voor de wedstrijd nog verzet aan en wou niet spelen. Bij temperaturen van min vijftien graden hebben de clubs immers het recht om niet in actie te komen. Maar de UEFA-afgevaardigden stonden op hun strepen en vonden dat het duel wel moest doorgaan.

Daarom speelde FC Twente onder protest maar na de 0-2 eindstand zullen de Nederlanders zich hier geen zorgen meer over maken. Rubin domineerde de eerste helft en kreeg enkele kansen maar het team van Michel Preud'Homme met Rosales, Ruiz en Chadli in de basis, bleef overeind.

Ook in de tweede helft had Rubin het initiatief maar gaandeweg namen de bezoekers het heft in handen. De Jong kopte de openingstreffer op het bord en twee minuten voor het einde tikte Wisgerhof van dichtbij binnen nadat de Russische doelman een kopbal loste.

De partij werd verplaatst van Kazan naar het kunstgrasveld van het Luzhniki-stadion in Moskou. Door de extreme omstandigheden en de verandering van locatie kwamen slechts 150 fans opdagen voor dit Europese treffen.