Sportjournalist nieuwe baas FIFA ?

Michiel Derwael
| 4 reacties
Sportjournalist nieuwe baas FIFA ?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Amerikaanse sportjournalist Grant Wahl stelt zich kandidaat voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond FIFA. De verkiezing vindt plaats op 1 juni. Behalve de Zwitser Sepp Blatter(74) en Wahl zijn er nog geen andere kandidaten.

Wahl benadrukte tegenover het ANP dat het niet gaat om een publiciteitsstunt, maar dat hij aandacht wil krijgen voor de problemen binnen de FIFA. Na het omkoopschandaal rond de toekenning van de WK's 2018 en 2022 wil Wahl de wereldvoetbalbond hervormen.

De Amerikaan denkt aan limieten voor de voorzitter en de leden van het Uitvoerend Comité. Hij wil ook meer vrouwen in het bestuur, op dit moment zit er geen enkele vrouw in het bestuur. Wahl belooft ook het gebruik van videobeelden als het onduidelijk is wanneer de bal de doellijn passeert of niet.

De grootste uitdaging is ongetwijfeld om een land te vinden om zijn kandidatuur te ondersteunen. Pas dan kan hij zich officieel melden voor de stemming. Mogelijk komt er in de toekomst nog een extra kandidaat voor de verkiezing. Mohamed Bin Hammam uit Qatar, voorzitter van de Aziatische voetbalbond, stelt zich mogelijk nog kandidaat voor de functie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties