Benteke: “Dacht dat ik in de tribune zat”

Benteke: “Dacht dat ik in de tribune zat”
Foto: © SC

Benteke was een opvallende verschijning op Stayen. Volgens KV Mechelen was de aanvaller geblesseerd, maar de Belg geraakte door spoedtrainingen toch speelklaar. Uiteindelijk was hij verantwoordelijk voor de enige treffer.

Christian Benteke stond niet op de spelerslijst van KV Mechelen, maar toch kon hij rekenen op speelminuten. “Ik had totaal geen idee of ik in de kern zat, want ik had maar enkele trainingen in de benen. Ik dacht dat ik in de tribune moest gaan zitten, maar in laatste instantie kreeg ik te horen dat ik op de bank zat. Daarna vertelde de coach dat ik een halfuur mocht spelen”, verklaart Benteke

De Belg was na één minuut al doeltreffend. “Deze goal doet mij veel plezier omdat we hierdoor hebben gewonnen. Deze drie punten zijn zeer belangrijk in de aanloop naar de wedstrijd tegen Standard.”

Zaterdag trekken de Mechelaren naar Sclessin. Bij winst zetten ze de Rouches op zeven punten. Benteke is echter op zijn hoede. “Het gaat een zeer moeilijke match worden op Standard. Daarnaast heeft de club geen echte aanvallers ter beschikking. Ik vind het jammer dat ik niet in actie mag komen, maar dat is nu eenmaal het beleid van Standard.”

Met nog vier matchen voor de boeg barst de strijd voor Play-Off 1 los. “Ons doel is om Play-Off 1 te halen. Als we zaterdag winnen, staan we er goed voor. De komende vier wedstrijden zijn zeer belangrijk voor ons”, vertelt Benteke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties