PSV-Ajax zonder doelpunten, Feyenoord maakt er vijf

Ajax heeft de makkelijke zege tegen Anderlecht niet kunnen doorzetten in de eigen competitie. In de teleurstellende topper tegen PSV vielen er geen doelpunten en zo blijven de Amsterdammers op vijf punten hangen van de Eindhovenaren.

Thuisploeg PSV was de betere ploeg in de eerste helft, maar kon de weg naar het doel maar niet vinden. Toivonen had een goede kans, maar Stekelenburg lag goed in de weg. Ajax reageerde via Eriksen en een mooie kopbal van Vertonghen, maar ook die pogingen kenden geen succes.

Stekelenburg was de beste man bij de Amsterdammers. Hij redde nog schoten van Dzsudzsak en opnieuw Toivonen. In de tweede helft hield hij Berg van een doelpunt. Er vielen ook in de slotfase geen doelpunten meer.

Feyenoord-Groningen 5-1

Feyenoord won in eigen huis met 5-1 van Groningen en kruipt daarmee stilaan weg uit de degradatiezone. De grote man bij de Rotterdammers was Georginio Wijnaldum. Hij nam vier doelpunten voor zijn rekening. Pedersen scoorde nog tegen, maar Vlaar maakte de voorsprong nog wat groter.