KVV.Zelzate wint met ruime cijfers op Kallo.

Hendrik De Vriesere

De leider in twee provinciale KVV.Zelzate had geen tegenstander op de grasmat staan. Na de eerste helft stonden ze al op een 0-2 voorsprong. Uitblinker was de Nederlander Niek Van Sprundel tevens topschutter in zijn reeks, de bezoekers speelde terug met de nodige inzet om kampioen te worden.

Kallo-KVV  2-4

Niek Van Sprundel trakteert Kallo voor een tweede maal op een hattrick.

Zoals in de heenwedstrijd toonde Niek Van Sprundel,  met terug drie doelpunten duidelijk aan Timothy van Laecke, die op de tweede plaats staat betreffende aantal doelpunten(15), dat hij naar de Carré wil  gaan om de beker van topscorer in ontvangst te nemen.

De wedstrijd begon gunstig voor KVV, reeds na zeven minuten werd bij, een door Joren Hebberecht snel genomen vrijschop nog sneller gereageerd door Niek, zodat hij de verbaasde verdedigers meters in de wind plaatste en vrij op keeper, Joeri Hofman kon afgaan, deze feilloos omspeelde, 0-1.

Op het kwartuur probeerde Timothy Van Laecke het met een ver schot, die door keeper Mike Danschutter

probleemloos werd gepakt.

Zoals reeds vermeld werd Kevin Druwé wegens kwetsuur vervangen en dit door Ennio Bogaert, die plaats nam op het middenveld en Joren Hebberecht naar de verdediging, muteerde.

Darryl Radwidjan(27’) kwam enkele centimeters te kort om de bal binnen te schuiven na een collectief opgebouwde aanval,  vertrokken bij Ennio, via Mathieu Ost tot bij Niek, die de voorzet plaatste.

Tom De Neve zette zich door op rechts, kon Stephen Cox bereiken, diens schot ging over het doel.

De kans op de gelijkmaker werd door Olivier Buys(38’) na voorzet van Tom Cloostermans op de doellat gekopt.

Net voor de rust werd een  vrijschop genomen door Stephen,  met veel brio door Niek met het hoofd in het doel verlengd, O-2.

De aansluitingstreffer voor Kallo kwam tot stand via een ongelukkige own-goal, vanwege Stephen(57’).

Een nogmaals door Joren genomen vrijschop werd door Mathieu(60’) keihard tegen de touwen gekopt, 1-3.

Mathieu kreeg een tiental minuten later de kans om een tweede doelpunt op zijn actief te schrijven, schakelde op sublieme manier zijn bewaker uit, faalde bij de afwerking, de poging verdween naast het doel.

Kallo lukte nogmaals de aansluitingstreffer, Kenny Van Hoyeweghe(74’) verlengde de bal in het doel op aangeven van Olivini Melino.

Een minuut later ontlokte Niek een algemene”jawadde” bij vriend en tegenstander toen hij van uit de middencirkel de aan het penaltypunt staande,  keeper  verschalkte  met een bijna uniek te noemen ,mooi doelpunt,  de bal ging over de declinerende doelman net onder de doellat binnen,2-4.

Enkele minuten later, probeerde Stephen het met een afstandsschot,  dat  de doellat deed sidderen.

Naar het einde van de wedstrijd kon Timothy van Laecke zich doorzetten,  Mike ging gepast in diens voeten.

Besluit: Overwinning waar niets op af te dingen is. KVV speelde terug  met de nodige inzet en winninsdrang.