Wat kunnen overgebleven Belgen in de Europa League?

Wat kunnen overgebleven Belgen in de Europa League?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staan de heenwedstrijden van de 1/16de finales van de Europa League op het programma. Geen Belgische deelnemers meer te bespeuren, maar er zijn wel nog genoeg landgenoten actief in deze competitie.

PSV - Glasgow Rangers
Net als in de eigen competitie willen de Eindhovenaren ook in Europa een vooraanstaande rol spelen. Of Stijn Wuytens speeltijd gaat krijgen is nog maar de vraag. De Belg van PSV komt dit seizoen weinig van de bank af.

Dinamo Kiev - Manchester City
Voor The Citizens geldt dat ze de landstitel stilaan uit zich zien verdwijnen. De ploeg van sterkhouder Vincent Kompany moet tegen de Oekraïners proberen een goed resultaat neer te zetten, maar dat zal geen sinecure worden, want zoals AS Roma eerder mocht ondervinden, is het Oekraïns voetbal niet van de poes.

Twente - Zenit
De ploeg van Michel Preud'homme is bezig aan een sterk seizoen. "Al is de frisheid de laatste weken wel wat verdwenen", gaf de trainer onlangs toe. Hij rekent echter op Nacer Chadli om het verschil te maken. De flankspeler maakt dit seizoen een stormachtige ontwikkeling door en is razendgevaarlijk op de linkerkant. Bij Zenit is Nicolas Lombaerts geblesseerd. De Russen beginnen dit weekend pas aan de nieuwe competitie, maar zoals Anderlecht eerder kon getuigen, is het een ploeg van CL-niveau.

Ajax - Spartak Moskou
De killer van Anderlecht moet ook de wei in tegen een Russische ploeg. Ajax heeft zich onder Frank De Boer stevig herpakt en wil de stijgende lijn nu doorzetten tegen Spartak. Het centrale verdedigingsduo van de Amsterdammers, Vertonghen en Alderweireld, mag zich echter aan iets meer tegenstand verwachten dan in de twee wedstrijden tegen de Brusselaars.

Donderdag, 19u:                        
 Braga (Por) - Liverpool (Eng)          
 PSV (Ned) - Rangers (Sch)              
 Leverkusen (Dui) - Villarreal (Spa)    
 CSKA Moskou (Rus) - Porto (Por)        
                                        
 Donderdag, 21.05u:                     
 Benfica (Por) - Paris SG (Fra)         
 D.Kiev (Oek) - Man.City (Eng)          
 Twente (Ned) - Zenit (Rus)             
 Ajax (Ned) - Spartak Moskou (Rus)

Wat denkt Bwin over de matchen?

Wil u een gokje wagen op Ajax, PSV of Manchester City? Of heeft Zenit uw voorkeur, want zij zijn favoriet tegen Twente. Nee? De mogelijkheden zijn legio bij BWIN. U krijgt van ons immers 150 euro gratis gratis krediet om te gokken. Schrijf u in via deze website

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties