Rapide Lebbeke wint moeizaam van sterk Kemzeke

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke wint moeizaam van sterk Kemzeke
Foto: © SC

Een heel vroeg doelpunt volstond voor Rapide om de punten thuis te houden al toonde Kemzeke zich de betere ploeg. De bezoekers vergaten echter dat je moet scoren om punten te pakken.

Al bij de eerste baltoetsen leed Kemzeke balverlies op het middenveld en Lendert Putteman ging aan de haal. Perfecte voorzet op het hoofd van Bram De Roover en na amper 30 seconden klom Rapide op voorsprong.  De bezoekers reageerden direct. Michael Matthynssens zette een snelle counter op en omspeelde Kevin Kesteleyn maar zag zijn schot van onder de lat gekopt door Pieter Van den Abbeele (11’). Onder impuls van een sterke Dimitri D’hondt veroverde Kemzeke het middenveld en Lebbeke zocht de counter. Een lob van Putteman bleek geen probleem voor Gilles Berckmoes (23’). Toen Diederik Van Driessche verschroeiend uithaalde kon de bezoekende goalie nog met de voet redden (30’). Aan de overzijde had Kesteleyn weinig moeite met een vrije trap van Kevin Trienpont (36’). Op slag van rust verdween een voorzetschot van Bram Maes onberoerd voorlangs.

Ook na de pauze heerste het technisch sterke Kemzeke maar Rapide had de betere kansen. De Roover kon een strakke voorzet van Dieter De Smedt net niet beroeren (56’). Aan het uur claimden de bezoekers tevergeefs een strafschop toen Karim El Bodmossi nogal verdacht van de bal werd gezet. Even later kwam El Bodmossi alleen voor doel maar trapte onbesuisd over. De vrijgelaten Davy Peirsman kopte een hoekschop nipt over (63’). Rapide ging in de tegenaanval en Berckmoes had een knappe save nodig op een vlam van De Roover (74’). Bij een hoekschop van Moussa Ogab had Berckmoes beide vuisten nodig. Trienpont ging door op links maar zijn knal verdween voorlangs (80’). Kort voor affluiten kopte Jyrki Franssens een voorzet over.

Volgende zaterdag trekt Rapide Lebbeke naar Svelta Melsele en is Klauwaerts Kemzeke gastheer van SV Voorde.

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, De Visscher, Heyrman, J. Scheerlinckx, Putteman, D. Van Driessche, Wauters, Mannaerts (76’ Ogab), De Smedt, De Roover (89’ B. Van Driessche), Van den Abbeele (58’ Verhaegen).

Kemzeke: Berckmoes, Peirsman, Ruymbeke, Saman, B. Maes, Trienpont, El Bodmossi, Matthynssens (58’ Stobbelaar), Van Hoyweghen, Franssens, D’hondt (76’ Vertenten).

Doelpunt:01’ De Roover 1-0

Kaarten: geel: 20’ Ruymbeke; 22’ D’hondt; 50’ De Roover; 71’ De Visscher

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties