Rode Duivels krijgen eigen champagne

Steurbaut Kersten
Rode Duivels krijgen eigen champagne
Foto: © SC

De Rode Duivels zijn weer hot in België. En dat brengt veel ondernemers op ideeën. De Antwerpse wijnhandelaar ‘François et fils’ brengt deze maand de mousserende wijn ‘Diable Rouge’ op de markt.

Na de zes op zes tegen Oostenrijk en Azerbeidzjan zijn de Rode Duivels weer helemaal in de race voor een ticket voor Euro 2012. De goede prestaties en het aantrekkelijke voetbal hebben ook de supporters weer achter de nationale ploeg gekregen. Tegen Azerbeidzjan zakten maar liefst 35.000 Belgische fans af naar het Koning Boudewijnstadion.

En die populariteit van de Rode Duivels is een goede voedingsbodem voor ondernemers. “Het champagnevoetbal van de nationale ploeg bracht ons op het idee om een nieuwe mousserende wijn op de markt te brengen”, zegt François Candeur van de Antwerpse wijnhandel ‘François et fils’.

In samenwerking met een Frans wijnhuis zal Candeur eind april ‘Diable Rouge’ op de markt brengen. “Het betreft een beperkte uitgave”, waarschuwt Candeur. “Er zullen maar 2.500 flessen in een speciale Rode Duivels-uitgave, in luxe-koffer, uitgebracht worden.”

Een fles Diable Rouge kost 21,95 euro. Wie vandaag tussen 12 en 13 uur zes flessen bestelt, krijgt er een gratis duoticket voor de cruciale interland België – Turkije. Er zijn slechts 25 duotickets te winnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties