Titel voor KVV.Zelzate was bijna binnen.

Hendrik De Vriesere
Titel voor KVV.Zelzate was bijna binnen.
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kanaaljongens moeten op bezoek gaan naar Aalter, waar ze hun titelstrijd moesten en konden verdedigen. Op het kwartier was het raak,strafschop om gezet door Van Sprundel. De thuisploeg kwam al snel langzij en het bleef zo tot aan de negentigste minuut.

   

Aalter-KVV  1-1

 

De titel was in handbereik.

 

Tot en met Aalter de gelijkmaker kon scoren speelde KVV, voortreffelijk voetbal, het beste dat we in deze competitie reeds mochten aanschouwen. Vanuit de verdediging werden aanvallen voorbereid via prachtige combinaties met een alom aanwezige Mathieu Ost in het middenveld, die bijna alle hoge ballen voor zijn rekening nam, moeilijk van de bal af te zetten was en de aanvallers op hun wenken bediende. Helaas bleven de doelpunten achterwege.  Principieel kon de wedstrijd aan de rust gespeeld zijn.

De wedstrijd was amper op gang gefloten, Stephen Cox kreeg ruimte op het middenveld, stak de bal door naar Mathieu die op zijn beurt Darryl Radwidjan in de diepte aanspeelde. Het daaropvolgend  schot was te zwak om keeper, Marijn De Laere in verlegenheid te brengen. Een handvol seconden later, terug Stephen die de bal in de loop van Hakim boucheta schoof, die verschalkte zijn belager. De voorzet werd door Mathieu over het doel besloten.

Stephen moest noodgedwongen het veld verlaten met pijn in de rechter dij en werd vervangen door Kristof Janssens.

Het was wachten tot aan het kwartuur om de complete meerderheid in een doelpunt om te zetten. Kevin Mortier benutte de vrije ruimte op rechts om mee op te rukken, bediende Mathieu die Daryl zag vertrekken, deze nam de bal goed aan, draaide omheen Jens Van Den Broecke, die aan de noodrem trok met een strafschop tot gevolg. De anders zo minzame maar op het veld koele killer, Niek Van Sprundel zette deze feilloos om. Doelpunt 38 kon genoteerd worden, op naar het record van de 40. Dat is waarschijnlijk het record voor “De zilveren voetbal” op naam van Rino Van Oost in provinciale. Dat is niet officieel, daar bij navraag bleek dat “Het laatste nieuws” geen archief daaromtrent heeft bijgehouden.

Daryl had de O-2 aan de voeten na te zijn aangespeeld door Niek. Hij kwam alleen voor de keeper, verkoos een loeier op de doelllat boven het plaatsen van de bal. De bal kwam terug in het veld maar buiten bereik van een KVV-speler.

Als een koude douche viel de gelijkmaker, het was de allereerste kans voor Aalter na een halfuur wedstrijd. Naim Amri legde van ver aan, de bal verdween over de verdediging en keeper Frederique De Vleesschauwer  in de rechterbovenhoek. Was het als doelpoging of voorzet  bedoeld, blijft in het midden,  het was in elk geval een onhoudbaar fraai doelpunt.

Was KVV aangeslagen?  Het superbe was niet meer zoals voorheen toch moest de thuisgoallie nog een knal van Joren Hebberecht met de vuisten wegwerken.

De tweede maal dat Aalter in de gevarenzone verscheen, net voor de rust, waren Frederique en Joren Hebberecht terplekke om deze  kans te verijdelen.

Na de rust, toverde Hakim  een nummertje uit zijn voeten waarbij drie man, in de wind werden  gezet. Het schot daaropvolgend werd door de keeper op sublieme wijze gered, kort daarna kookte het potje over bij Hakim met rood tot gevolg.

Aalter bleek tevreden met het gelijke spel in verband met de tweede periodetitel.

Bij poging van Daryl, tikte de keeper de bal over de lat.  Daryl werd daarna wegens  kwetsuur vervangen door Niko De Letter. Op vrijschop van Joren probeerde Niek al vallend toch nog te scoren, Marijn De Laere kon in twee tijden de bal bemachtigen. Bij een hoekschop kon Aalter nog eens de grote backlijn betreden maar daar bleef het ook bij.

Besluit: De titel kon binnen zijn, uitgesteld is niet verloren zeker  na hetgeen het eerste halfuur op de mat gepresenteerd werd, moet het vertrouwen nog hebben opgekrikt.

Doelpunten:

                0-1:  15’ Niek Van Sprundel, strafschop na fout op Daryl

                            1-1:  39’ Naim Amril

Opstelling: De Vleesschouwer Frederique-Hebberecht Joachim-Druwé Kevin- Mortier Kevin(79’ Bogaert Ennio)-Vandevyvere Kjell-Cox Stephen(15’ Janssens Kristof)-Boucheta Hakim-Hebberecht Joren-Van Sprundel Niek-Ost Mathieu-Radwidjan Darry(72’De Letter Niko)

   Clubnieuws :

Gekwetst:

                   Tom De Neve: Voorlopig, alleen aan lopen toe

Noam Dierickx: Spierscheur, nog aan rusten toe

Geen geschorsten

Ontvangen kaarten:

         Geel: Joren Hebberecht

         Rood: Hakim Boucheta

   

Er heerst een positieve drang in de KVV-gelederen om zondag de titel te behalen,  zowel onder de spelers bestuur en aanhang. Daarom heeft men de nodige maatregel genomen om de eventuele viering luister bij te zetten. Er zal een discobar en gelegenheid om de magen op peil te houden voorzien zijn.
De wielerwedstrijd, Parijs-Roubaix  zal door de wielerliefhebbers kunnen meegevolgd  worden op groot scherm id kantine.
Wij hopen op een massa steun van de Zelzatenaren, daar we moeten teruggaan tot 1966, zolang is het geleden dat Zelzate de hoogste reeks van het provinciaal voetbal heeft verlaten.
Er zijn geen geschorsten voor de wedstrijd tegen Bazel.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2A)

Nieuwste reacties