De Backer: "Waasmunster kan laatste match zijn"

Nico Wieme
| 0 reacties
De Backer: "Waasmunster kan laatste match zijn"
Foto: © SC

Na de vlotte 4-1-winst van drie weken geleden tegen rivaal Stekene Sportief achtte KFC Moerbeke de titel al binnen. Een 1-0-nederlaag bij Haasdonk zette iedereen met beide voeten terug op de grond. “Nu moeten we de rust bewaren”, aldus Dirk De Backer.

Op 27 maart vloerde KFC Moerbeke runner-up Stekene Sportief. Met nog vier speeldagen te gaan vergrootten de suikerjongens hun voorsprong op de buren tot zeven punten. De titel leek binnen, maar een week later gingen de troepen van Dirk De Backer met 1-0 onderuit bij Haasdonk, waardoor Stekene terug naderde tot op vier punten. Twee speeldagen voor het einde blijft die kloof intact.

Moeilijke verplaatsing

Moerbeke heeft nog één zege nodig om kampioen te spelen. Daar krijgt het nu zondag bij Sparta Waasmunster al een kans toe, al wordt dat geen gezondheidswandeling. “Sparta Waasmunster heeft een sterke thuisreputatie. Zij spelen een prachtig seizoen en doen nog altijd mee voor de felbegeerde vierde plaats. Zij hebben veel scorend vermogen in huis en beschikken over Sam Andries die rond de 25 doelpunten heeft gemaakt”, laat de KFCM-coach aan Voetbalkrant.com weten.

Voor De Backer is Waasmunster geen onbekende. “Ik ben er zelf meer dan twee  seizoenen trainer geweest en weet dat er veel karakter in de groep heerst, met een goede sfeer. We gaan er moeten voor knokken en mochten we winnen, zal het terug een opsteker zijn. Ik hoop voor iedereen van de club dat we er nu zondag reeds in slagen om het kampioenschap te vieren. Zoals de beleving er de laatste weken is, verdient de club de titel.”

Hoe bereid je deze cruciale match voor?

De Backer: “We bereiden ons voor net zoals vorige week. Dinsdag hielden we een ontspannen training en donderdag werd er terug aangescherpt. We proberen zo rustig mogelijk te blijven en de zenuwen onder controle te houden. Na de 3-0-zege tegen De Klinge is er terug heel veel vertrouwen in de groep. Vorige week wisten we na de uitschuiver tegen Haasdonk dat het terug van moeten was. Bij een positief resultaat zondag kan dit de laatste wedstrijd zijn.”

Met welke ploeg trek je naar Waasmunster?

De Backer: “We blijven een viertal sterkhouders missen. Stijn De Pau, Davy Defré en Bob Beckaert zijn out voor de rest van het seizoen. Peter De Roos is geschorst. We recupereren wel Pieter-Jan Buydens die terugkeert uit schorsing. Fabian Devriese en Stijn Devliegher keren terug na weken blessureleed.”

Net als de trainer en spelers staat het groen-witte bestuur op scherp. “We gaan zondag voluit voor de titel”, spreekt bestuurslid Rudy Demul klare taal. “We nemen de nodige flessen bubbels mee, maar we willen het vel van de beer zeker niet verkopen vooraleer hij geschoten is.”

Na de wedstrijd keert de Moerbeekse delegatie sowieso terug naar de eigen kantine. “Als we de titel zondag binnenhalen, zal er in Moerbeke een groot feest losbarsten. DJ Huub zal aan de kantine voor muziek zorgen en het bestuur voorziet enkele hapjes. Als de buit zondag al binnen is, dan organiseren we op paaszondag tijdens en na onze laatste match thuis tegen Haasdonk een groot kampioenenfeest.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (3E)

Nieuwste reacties