STVV wint en houdt play-off 2 bijzonder spannend

Robby Morren
| 15 reacties

Sint-Truiden heeft KV Mechelen met 2-1 verslagen en zo blijft het bijzonder spannend tot op de allerlaatste speeldag in poule A van play-off 2. Ook STVV maakt nu nog kans op groepswinst.

De eerste helft kon een hele tijd lang bijzonder weinig bieden. Geen van beide ploegen slaagde er tijdens het eerste halfuur in een fatsoenlijk uitgespeelde aanval op te zetten. Het publiek moest het stellen met een afstandsschot van Wilmet en van Laureys.

De eerste echte kans kwam er voor KV Mechelen na 32 minuten toen Buyens de bal kreeg van Destorme en van vlakbij op de handen van doelman Castro kopte. Het doelpunt viel dan enkele minuten later aan de overkant: Schouterden schilderde een hoekschop op het hoofd van Odoi die prima binnenkopte. Sint-Truiden kon zo met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in.

Boeiende tweede helft

Zo saai de eerste helft was, zo boeiend was de tweede. KV Mechelen-coach Brys greep tijdens de rust in en bracht Ibou en Benteke in de plaats van Iddi en Laureys. Ook Brepoels voerde een wissel door. Hij bracht Dufer voor Rymenants, een wissel die onmiddellijk rendeerde want al na 3 minuten op het veld vond Dufer met een mooie lob de weg naar de netten.

Daarna eiste de Nederlandse scheidsrechter Sanders de hoofdrol op. Hij deelde op enkele minuten tijd 2 gele kaarten uit aan David Destorme waardoor KV Mechelen met 10 man moest trachten de 2-0 achterstand om te buigen. De Mechelse hoop flakkerde even weer op want ook Peter Delorge moest hetzelfde lot als Destorme ondergaan. Op 3 minuten tijd pakte de aanvoerder van Sint-Truiden twee gele kaarten en stonden er aan beide kanten nog maar 10 spelers op het veld. In de daaropvolgende minuten haalde Sanders nog 3 keer een geel karton boven, tot woede van de supporters van beide teams.

KV Mechelen wist 10 minuten voor tijd de aansluitingstreffer te scoren. Een mislukt schot van Chen kwam tot bij de alleenstaande Benteke die de bal van dichtbij kon binnenknallen. De bezoekers zorgden voor een slotoffensief en kwamen nog enkele keren gevaarlijk opzetten voor het doel van Bram Castro maar scoren lukte niet meer.