Opstal en Lede houden elkaar in evenwicht in eindronde

Gentil Dossche
| 2 reacties
Opstal en Lede houden elkaar in evenwicht in eindronde
Foto: © SC

Net zoals op de slotdag van de competitie is het eerste duel van de eindronde op een gelijkspel uitgedraaid. Beide ploegen houden dus hun kansen gaaf al heeft Lede volgende zaterdag een klein streepje voor.

Met zowat het snelste doelpunt dit seizoen kreeg Opstal meteen een koude douche te verwerken. Kort na de aftrap werd de bal over de thuisverdediging gelift, Thomas Zwart er als een duiveltje uit een doosje vandoor en Sander De Batselier mocht zich omdraaien. Er stonden toen 18 seconden op de stadionklok. Een aangeslagen thuisploeg kon pas na een 8-tal minuten de neus aan het venster steken. Dimitri De Maeyer had een scherpe voorzet in huis maar niemand stak er zijn voet tegen. Pas halfweg de eerste periode kwam er terug animo. Stef Mertens bracht het leder voor en Dean Meert frommelde de bal in de benedenhoek. Opstal ging door op zijn elan en Peter Heiremans had een knappe reflex nodig op een vlam van De Maeyer. De rebound veegde de bezoekende portier met het been uit zijn doelvlak (28’). Even later kon het thuispubliek toch juichen. Met een pegel van op zo’n 30 meter in de winkelhaak vlamde Joachim Van Hoomissen zijn team op voorsprong. Jong Lede vocht direct terug en Kenneth De Saedelaere stuurde Ismael Ben Ayad diep. De bezoekende klasbak liet iedereen ter plekke en opnieuw was De Batselier kansloos. Opstal reageerde via de doorgebroken Mertens maar Heiremans ging gepast plat (35’). Op slag van rust had de bezoekende goalie een parade nodig bij een kopbal van Tim Van der Elst.

Was de eerste helft nog spannend en aantrekkelijk, de tweede periode was ronduit rampzalig. Pas na het uur had Heiremans beide vuisten nodig bij een vrije trap van Peter De Pauw. Een afstandsschot van Klaas Van den Bossche ging een paar meter naast. Net voor affluiten moest Heiremans een zware knal van Farino Steenhuyzen in hoekschop werken.

De terugwedstrijd wordt volgende zaterdag gespeeld op het terrein van Jong Lede. Aftrap om 18u.

Eendracht Opstal: De Batselier, De Maeyer, Van der Elst, De Pauw, Zahriou (65’ Steenhuyzen), Mertens (77’ Segers), Meert, Maes, Saerens, Deleau (67’ Aeti), Van Hoomissen.

Jong Lede: Heiremans, Corvilain, Zwart (70’ Van den Steen), De Grauwe, Van der Vloedt, Van den Bossche, De Rechter, De Saedelaere, Ben Ayad, Grobet (83’ Uyttenhove), Govaert.

Doelpunten:01’ Zwart 0-1; 23’ Meert 1-1; 29’ Van Hoomissen 2-1; 33’ Ben Ayad 2-2

Kaarten: geel: De Maeyer, Maes, Van der Elst, De Saedelaere, Saerens, Van Hoomissen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties