Bergen en Waasland-Beveren delen de punten

Melissa Maes
| 6 reacties
Bergen en Waasland-Beveren delen de punten
Foto: © SC

Drie tweedeklassers en eersteklasser Eupen zijn zondagmiddag begonnen met de eindstrijd. De winnaar van de eindronde speelt volgend seizoen in de hoogste voetbalklasse.

Bergen - Waasland-Beveren 2-2

Bergen liet verstaan dat promoveren naar eerste klasse een must is. De club heeft centen nodig en vreest dat het anders nooit meer uit tweede klasse geraakt. Mocht Bergen aan het langste eind trekken, dan zal Standard niet de enige Waalse ploeg zijn in de Jupiler Pro League.

Waasland-Beveren hoopt in het eerste jaar als fusieclub te kunnen stunten met de steun van de supporters. De vraag is of de club nu al sterk genoeg is om mee te draaien in eerste klasse.

Spannende slotminuten
Tim Matthys
, voormalig Zulte Waregem-speler, bewees zondagmiddag nog eens zijn belang voor Bergen. In de tweede minuut opende de Gentenaar de score. Laurens Paulussen vond voor het halfuur het doel en zorgde voor de gelijkmaker.

In de tweede helft was het lang wachten op doelpunten. Maar in de eindfase gebeurde wat niemand nog had verwacht. Michaël Van Hoey bracht tien minuten voor tijd de bezoekers opnieuw op voorsprong. In de allerlaatste minuut kreeg Bergen nog een strafschop dat Matthys perfect kon binnentrappen.

Donderdag 12 mei gaat Bergen op bezoek bij Lommel. Waasland-Beveren neemt het thuis op tegen eersteklasser Eupen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws