Buysse: "We zijn wel wat stress gewend"

Buysse: "We zijn wel wat stress gewend"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bart Buysse zal zich zijn overstap van Zulte Waregem naar Twente nog niet beklaagd hebben. De flankverdediger veroverde vorig weekend de Nederlandse beker en kan daar dit weekend de titel aan toevoegen.

De bekerfinale was het voorlopig hoogtepunt uit zijn carrière. "Een finale met alles erop en eraan. De vele supporters die voor een fantastische sfeer zorgden, het schitterende weer en natuurlijk de uiteindelijke winst. Ik heb dit seizoen in de Champions League meegedaan in het uitduel met Internazionale (1-0), maar dit was mooier. Er stond meer op het spel."

Zondag staat de volgende finale op het programma. "Het gaat niet gemakkelijk worden, maar Twente heeft in mijn ogen de kwaliteit om de titel te pakken. Ik denk aan een 1-0 zege voor ons of een 1-1 gelijkspel", zegtnBuysse in Voetbal International. "Natuurlijk zal het publiek hartstochtelijk achter Ajax staan in De Arena. Maar wij zijn daartegen bestand. In Sint-Petersburg werd onze bus zelfs een keer aangevallen door Russische fans."

"Ik zou wel effe van slag zijn als je in de bekerfinale na een 2-0 voorsprong alsnog verliest. Dat is toch een teleurstelling. Wij hebben in De Kuip nog maar eens laten zien dat we mentaal erg sterk zijn. Ook bij een 2-0 achterstand panikeerden we niet. Wij zijn gelukkig wel een beetje stress gewend. Dat nemen we mee naar zondag. We weten wat er komen gaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties