Mertens: “Ik draag mijn doelpunten op aan Nesu”

Michiel Derwael
| 4 reacties
Mertens: “Ik draag mijn doelpunten op aan Nesu”
Foto: © SC

Utrecht gaf op de slotspeeldag nog glans aan zijn seizoen. In eigen huis werd er zwaar uitgehaald tegen AZ. Belg Dries Mertens was de grote man in de 5-1 overwinning.

Utrecht was in eigen huis met 5-1 te sterk voor AZ. Dries Mertens nam drie doelpunten voor zijn rekening. De spelers droegen de zege op aan ploegmaat Nesu.“Ik ben tevreden over mijn prestatie. Alleen zijn er momenteel ergere dingen, waar je aan moet blijven denken (Dries verwijst naar de zware blessure van ploegmaat Nesu). Ik draag daarom ook mijn doelpunten aan hem op”, vertelt Mertens aan Voetbalkrant.com.

Vooral de derde treffer was fraai. De kleine aanvaller verschalkte doelman Sergio Romero vanaf dertig meter. “Ze vertelden me dat hij vaak ver voor zijn lijn staat. Ik probeerde het daarom eens van afstand en met succes.”

Ondanks de zege eindigt Utrecht  op een negende plaats in de eredivisie. “We zijn ontgoocheld door het missen van de play-offs, maar dat is niet waar we nu aan denken. Onze gedachten gaan uit naar onze ploegmaat”, aldus de vinnige aanvaller.

De Rode Duivel was één van de smaakmaker op de Nederlandse velden. “Ik ben tevreden over mijn seizoen. Ik ben vrij belangrijk geweest, maar net niet belangrijk genoeg om de play-offs te halen.”

Over zijn toekomst laat de kleine Mertens weinig los. “Dat zien we wel. Ik heb nu nog een contract voor drie seizoenen bij Utrecht.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties