Wat bij gelijke stand in de eindronde tweede klasse?

Dirk Pieters
| 11 reacties
Wat bij gelijke stand in de eindronde tweede klasse?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bergen deed donderdagavond een uitstekende zaak in het klassement. De club staat nu alleen aan de leiding, maar is nog niet zeker van promotie naar eerste klasse. Ook Waasland Beveren en Lommel United maken nog kans op promotie. Enkel voor Eupen is het helemaal afgelopen.

Bergen staat momenteel na vier speeldagen aan de leiding met tien punten in de eindronde . Waasland Beveren volgt op drie punten achterstand van de leider en het kan dit weekend dus maar best winnen wil het opnieuw op gelijke hoogte komen van Bergen. Ook Lommel United kan nog promoveren, maar moet al hopen op een gunstig resultaat tussen Bergen en Waasland Beveren.

Wat als er op het einde van de eindronde toch een gelijke stand is? Bij gelijke punten komen eerst het aantal gewonnen wedstrijden in aanmerking. Daarna wordt gekeken naar het aantal gemaakte doelpunten in de twee wedstrijden tussen de clubs die gelijk eindigden. De goals op verplaatsing zijn daarbij doorslaggevend. Als er dan nog een gelijkheid bestaat, werken de twee een barragewedstrijd af op neutraal terrein met verlengingen en eventueel strafschoppen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties