M'Buyu: "Dit is de eerste club waar ik echt mag werken"

M'Buyu: "Dit is de eerste club waar ik echt mag werken"
Foto: © SC

Het succes van Bergen is ook voor een groot deel het succes van Dimitri M'Buyu. De sportief manager van de Draken werd door heel wat spelers en bestuursleden genoemd als de drijvende kracht achter de huidige ploeg.

Nochtans smijt M'Buyu niet met de euro's. "De buitensporige contracten zijn verleden tijd", wist hij te vertellen. "Ik heb bepaalde jongens kunnen overtuigen om naar hier te komen, maar wel met een budget dat 30 à 40 procent lager ligt dan voorheen. Een speler als Tim Matthys hebben we kunnen halen omdat hij in het project gelooft."

De ploeg van Bergen was technisch misschien wel de sterkste. "Maar we hebben ook mentaliteit getoond. Vandaag was het echter duidelijk dat Waasland-Beveren een nog sterker blok heeft dan wij en dat wij het kunnen beslissen op techniek. Dit is het werk van heel mijn staf. We hebben alles op punt gezet en dit is het resultaat."

"Proberen basisspelers te houden"
Voor de sportief directeur zal er niet veel vakantie inzitten. Van de volledige kern heeft enkel Siebe Blondelle nog een contract voor volgend seizoen. De rest is einde contract. "Ik wil proberen de basisspelers zeker te houden en daar nog wat versterkingen aan toevoegen. Natuurlijk zal veel afhangen van de medewerking van de clubs waarvan we spelers huurden. Zo is Perbet heel belangrijk voor ons, maar is hij nog steeds eigendom van Lokeren."

Voor M'Buyu blijkt werken bij Bergen ook een hele verademing te zijn. "Begrijp me niet verkeerd, ik heb altijd graag en goed gewerkt bij mijn vorige clubs, maar hier is het de eerste keer dat ze me echt laten werken. Nee, dat is geen verwijt aan Johan Vermeersch. Maar hij heeft soms ideeën die ik niet begreep."

"Dan zei hij me: 'Je moet niet alles begrijpen'. Daarom moet ik de voorzitter hier bedanken. Hij geeft me vrijheid. Het is nu ook niet zo dat ik met geld smijt, dus daar moet hij zich geen zorgen over maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties