Preud'homme tekent bij Al Shabab

Anthony Van der Planken
| 68 reacties
Preud'homme tekent bij Al Shabab
Foto: © SC

Het is officieel: Michel Preud'homme is volgend seizoen coach van het Saudi-Arabische Al Shabab. De succestrainer verlaat FC Twente na nauwelijks één seizoen.

Preud'homme flirtte al een tijdje met Al Shabab. Dit weekend bereikten de betrokken partijen een akkoord: Preud'homme verlaat Twente en tekent bij de Saudi-Arabische topclub. Dat bevestigt de Nederlandse vice-kampioen zelf op zijn website.

Preud'homme stond één jaar aan het roer bij FC Twente. Onze landgenoot kende een uitstekend debuut en pakte in zijn eerste seizoen boven de Moerdijk meteen de Beker en de Supercup. Bovendien leidde hij zijn team naar de kwartfinales van de Europa League. Twente moest enkel de Nederlandse titel op de laatste speeldag aan Ajax laten. Twentes prestaties leverden Preud'homme eind mei de titel van trainer van het jaar op.

"Ik heb met veel plezier gewerkt bij FC Twente", vertelt Preud'homme bij zijn afscheid. "Het is een fantastisch jaar geweest zowel qua resultaat voor de club als ook voor mezelf. Elke thuiswedstrijd weer werd ik enorm geraakt door het “you ‘ll never walk alone” van de geweldige supporters. De terugkomst vanuit Amsterdam, de laatste competitiedag, was er een om nooit te vergeten. De samenwerking met het bestuur, de selectie, de technische staf, maar ook de medewerkers heb ik als zeer prettig ervaren. Het is heel fijn dat het bestuur begrip heeft gehad voor de situatie. In goede harmonie zijn wij tot een oplossing gekomen. Ik wens FC Twente het allerbeste voor de toekomst, die ziet er zeer rooskleurig uit. Daar twijfel ik geen moment aan."

Voorzitter Joop Munsterman laat Preud'homme met pijn in het hart vertrekken: "Het is geweldig wat Michel Preud'homme het afgelopen seizoen heeft gedaan voor FC Twente. Een nieuwe trainersstaf, 14 spelers vertrokken, 11 nieuwe spelers gekomen, waarbij bijna de gehele as verdween. De nieuwe selectie en de nieuwe technische organisatie tot een geheel smeden is niet gemakkelijk. Michel geniet dan ook veel respect van FC Twente. En het is niet voor niets dat hij door zijn collega's tot trainer van het jaar is gekozen. Maar dat is nu eenmaal het gevolg van het succes van Michel Preud’homme dit jaar. Drie trainers in de afgelopen vijf jaar vertrokken. Allen zijn trainer van het jaar geworden. Daarna kwam de belangstelling en het onvermijdelijke vertrek. Wij gunnen en wensen Michel zeer veel succes in zijn nieuwe functie. Wij zijn er zeker van dat hij ook daar succes zal hebben gezien zijn vakmanschap."

Preud'homme boekte eerder ook successen bij Standard en AA Gent.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties