Supporters Standard eisen dat D'Onofrio blijft

Supporters Standard eisen dat D'Onofrio blijft
Foto: © SC

De supporters van Standard zien de ontwikkelingen bij de Rouches met lede ogen aan. De dreigende overname van Value8 jaagt hun de nodige vrees aan omdat dat het vertrek van Luciano D'Onofrio zou inhouden. De fans steunen hun sterke man dan ook onvoorwaardelijk.

Hieronder vindt u een uittreksel uit het perscommuniqué dat de fans rondstuurden...

We hebben met veel aandacht, maar ook met veel ongerustheid, de evolutie in het dossier Value8 gevolgd. De persconferentie die vorige vrijdag plaatsvond had volgens ons veel weg van een marketingoperatie die bedoeld was om zand in de ogen van de supporters te gooien. Het feit dat iemand het shirt van Standard draagt alvorens er een contract getekend is, is volgens ons 'not done'.

De baas van Value8 stelt de achtste finales van de Champions League voorop en de eis om elk seizoen voor de titel te spelen. Standard moet zich ambitieus tonen, maar mag niet hovaardig worden. We hadden liever gezien dat Value8 zich op zijn investering concentreerde en op een eventuele verhoging van het kapitaal.

Ook het mogelijke vertrek van Luciano D'Onofrio baart de supporters zorgen. "Er werd voorgesteld dat Luciano nog drie jaar bij de club zou blijven. Een contract van bepaalde duur voor de man die Standard weer op de rails heeft gezet, dat is toch op zijn minst bizar te noemen. Luciano heeft ons twee kampioenschappen, twee Supercups, één beker en een deelname aan de poules van de CL bezorgd. Dat is in vier jaar tijd het beste bilan van België. De vrees om hem te zien vertrekken is dus groot, want bij Value8 is er blijkbaar geen 'plan B'.

"De signalen zijn ook duidelijk dat D'Onofrio de club wil verlaten bij een verkoop aan Value8. Daarom vragen we ons ook af waarom sommige personen het dossier met hand en tand verdedigen. De directeur-generaal van de club heeft zelfs een propagandacampagne gestart om de aanwezigheid van de Nederlanders te verdedigen.

We kunnen er dan ook niet om heen dat dit alles het vertrek van Luciano zal provoceren. We kunnen ons dan ook niet van de mening ontdoen dat er individuele belangen meespelen bij deze beslissingen. Wij willen dan ook een positie innemen waarbij er een oplossing uit de bus moet komen die een verlengd verblijf van D'Onofrio bij Standard garandeert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties