Lokeren: seizoen van de bevestiging

Maarten Verhoeven
| 37 reacties
Lokeren: seizoen van de bevestiging
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kan Sporting Lokeren zijn uitstekende seizoen 2010-2011 herhalen? Roger Lambracht droomt alvast van meer. Het wordt op Daknam uitkijken naar de Zuid-Afrikaan Ayanda Patosi. En ook voor Derick Tshimanga kondigt zich het seizoen van de bevestiging aan.

Bevestiging. Dat is wellicht het woord dat op Daknam het meest over de tongen rolt. Kan Peter Maes Sporting Lokeren voor de tweede keer op rij naar de voetbalhemel van Play-Off 1 bezorgen? Voorzitter Roger Lambrecht is alvast heel optimistisch. “We mikken op Europees voetbal”, klinkt het bij de 80-jarige bandenmagnaat.

Lambrecht en co slaagden er alvast in om de kern die vorig jaar voor de verrassing zorgde bij elkaar te houden. En aan de ingang van het Daknamstadion zorgde technisch directeur Willy Reynders voor enkele opvallende versterkingen.

Met Ayanda Patosi (18)en Ebrahim Seedat (18)plukte Reynders twee Zuid-Afrikaanse balgoochelaars weg uit de opleidingsschool van ASD Cape Town. De snelheid waarmee de Kempenaar handelde was opvallend. Nog tijdens de rust van een oefenwedstrijd van ASD Cape Town (4-0 tegen de leeftijdsgenoten van KV Mechelen) wilde hij het duo vastleggen.

Door de jeugdige leeftijd is het gevaarlijk om de lat te hoog te leggen, al liet Patosi tijdens de voorbereiding lal mooie dingen zien. Hij beschikt over een uitstekende passing en snelheid van uitvoering. Met wat extra uurtjes in het krachthonk en een onvermijdelijke aanpassingsperiode moet hij zich na Nieuwjaar kunnen ontpoppen tot één van de revelaties in de Belgische competites.

Met Hamdi Harbaoui haalde Reynders een spits met een neus voor doelpunten, iets wat Maes toch nog ontbeerde in zijn selectie. De Tunesiër, vorig jaar goed voor 25 doelpunten bij OHL, kon ook naar Beerschot, maar koos voor Lokeren.

Eén van de beste transfers vindt Maes misschien wel in zijn eigen kern. Linksachter Derick Tshimanga schoot vorig jaar als een komeet uit de startblokken en deed tegenstanders als Ivan Perisic en Jonathan Legear sterretjes zien.

Door een blessure (kuitbeenbreek) werd zijn opmars wat afgeremd, maar daardoor werd wellicht ook een transfer uitgesteld. In de aanloop naar het seizoen bewees hij alvast dat hij zijn beste vorm terug te pakken heeft. Het wordt ook uitkijken naar Sepp De Roover, die zijn eerste seizoen bij Lokeren gefnuikt zag door een blessure.

IN: Hamdi Harbaoui (OHL), Bigen Yala-Lusala (Anderlecht), Ayanda Patosi en Ebrahim Seedat (ASD Cape Town)

UIT: Karel Van Lierde (Wetteren), Clint Alliet (KV Mechelen) en Sulejman Smajic (Zeljeznicar Sarajevo)

Onze prognose: 6e

Geschreven door Kersten Steurbaut

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties