St Niklaas: Dit seizoen overleven is de boodschap"

Dirk Pieters
| 3 reacties
St Niklaas: Dit seizoen overleven is de boodschap"
Foto: © SC

Ook in de tweede klasse start de nieuwe competitie binnenkort. Voetbalkrant.com sprak steeds met een speler over het nieuwe seizoen. Vandaag laten we Tim De Meersman aan het woord voor Sint-Niklaas. De voorstellingen gebeuren in willekeurige volgorde.

Was je tevreden over je vorige seizoen en werd de doelstelling behaald?

"Na een mindere competitiestart wilden we kampioen van de subtop worden dus ik denk dat we die ambitie wel min of meer waargemaakt hebben. Dankzij allerlei licentie-perikelen bij de andere clubs uit 3e A komen we met een gelukje in de eindronde en daar hebben we ons van onze beste kant laten zien vind ik. We hebben die eindronde ongeslagen afgewerkt en vind ik dus dat we de promotie naar tweede zeker niet gestolen hebben. Dus we mogen zeker praten van een geslaagd seizoen."

Hoe is de voorbereiding verlopen tot nu toe ?

"Onze voorbereiding gaat crescendo. Er komt steeds meer lijn in ons spel. En we proberen echt voetbal in ons spel te brengen. De accenten van het balbezit, snelle balcirculatie en het bewegen zonder bal zijn de laatste tijd ook steeds nadrukkelijker aanwezig op training, wat ons positiespel alleen maar ten goede komt. Die trainingen zijn ook vrij intensief omdat we wat later begonnen zijn, dus ik hecht eigenlijk vrij weinig waarde aan oefenwedstrijden. Belangrijk is wel dat iedereen veel minuten pakt en ervoor zorgt dat we straks tegen Heist allemaal fit zijn, zodat we laten zien dat al die trainingsarbeid van de voorbije weken niet voor niets is geweest. We hebben niet veel tijd meer om te experimenteren, maar we zullen er staan op de eerste speeldag."

Is de ploeg versterkt ten opzichte van vorig seizoen?

"Er zijn een paar goede spelers bijgekomen, en de kern van vorig jaar is op een paar individuen na zo goed als ongewijzigd gebleven dus ik denk wel dat we erop vooruit zijn gegaan. Al moet je altijd wel voorzichtig zijn met dat soort uitspraken natuurlijk. In december zal ik die vraag makkelijker kunnen beantwoorden." (lacht)

Wat is misschien wel de beste transfer van de club/ welke uitgaande speler gaan jullie het hardste missen?

"De beste transfer is Petrovic naar mijn mening. Een jongen die we in de groep nodig hebben, iemand die kan voetballen met veel passie, veel wilskracht en dat ook kan combineren met een goede inspeelpass en overzicht. Verder hebben we met Neve, Vandemarliere, Martens, Donjet en Glouftsis een goeie mix van talent en ervaring binnen gehaald. Ik hoop dan ook van harte dat zij onze jonge groep wat kunnen bijbrengen. De grootste aderlatingen zijn daarentegen de blessures van Soufiane en Schurmann. Toch 2 sterkhouders vorig jaar, die we jammer genoeg enkele maanden moeten missen. Binnen de selectie denk ik wel dat we hun verlies goed kunnen opvangen, de jongens die hun plaats nu innemen in het elftal hebben zeker genoeg kwaliteiten om hetzelfde te brengen, we kunnen alleen maar hopen dat het er straks ook uitkomt als het om de knikkers gaat."

Wat zijn de verwachtingen van dit seizoen?

"De ambitie moet zijn om dit jaar zonder problemen te overleven in tweede klasse. Laat duidelijk zijn dat het voor een jonge club als SK Sint-Niklaas en als promovendus niet evident is om nu al een belangrijke rol te gaan spelen in de competitie. Daarnaast hoop ik wel dat we ver komen in het bekertornooi en dat we ons eens kunnen opmaken voor een wedstrijd tegen een eersteklasser. Ik verwacht dat we met onze jonge gemotiveerde groep leuke dingen gaan laten zien."

Wie is volgens jou de titelkandidaat en welke ploeg zal het moeilijk krijgen om zich te redden?

"Charleroi en Waasland-Beveren zijn de uitgesproken titelkandidaten. Eupen kan als outsider misschien ook nog een rol van betekenis spelen. Onderaan vrees ik dat de nieuwkomers samen met Wetteren en Heist zullen uitmaken wie er rechtstreeks degradeert."

Wie zal de topschutter worden voor het nieuwe seizoen?

"Ik denk dat de topschutter dit jaar Fabio Caracciolo zal worden."

Welke ploeg zal de revelatie worden van het nieuwe seizoen?

"De ploeg waar ook Caracciolo speelt, namelijk Wezet. Het budget heeft daar een aardige boost gekregen en als de technische staf er in slaagt om het puzzeltje te laten kloppen dan denk ik dat ze daar tot mooie dingen toe in staat zijn."

Prognose Voetbalkrant.com: 17de plaats

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties