Wenger: “Ryo is een geweldige aankoop”

Stefan Claus
| 9 reacties
Wenger: “Ryo is een geweldige aankoop”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dinsdag kreeg Arsenal-talent Ryo Miyaichi een werkvergunning in Groot- Brittanië. Dit werd door trainer Arsène Wenger op gejubel onthaald. “Ik ben erg gelukkig dat hij eindelijk in Engeland mag voetballen”.

“Dit voelt als een nieuwe aankoop”, zo reageerde Wenger in de Engelse media. “Ryo is een geweldige voetballer, een natuurtalent. Toch had het heel wat voeten in de aarde om de Japanner aan zijn vergunning te helpen, aangezien hij eigenlijk nog niet in aanmerking kwam.

Arsenal heeft een speciale commissie van de Engelse voetbalbond (FA) weten te overtuigen van de fantastische kwaliteiten van Miyaichi. Door een gebrek aan A-interlands kwam de speler formeel nog niet in aanmerking voor een werkvergunning in Groot-Brittanië. Daarom werd hij vorig jaar nog uitgeleend aan Feyenoord.

De Rotterdammers hadden Miyaichi nog graag een seizoen gehuurd, maar door de beslissing van de FA valt dat nu in het water. “Hij heeft bij Feyenoord erg veel progressie geboekt en was er bovendien erg succesvol”, zo luidt het nog bij Arsenal. “Hij zal voor ons nog van grote waarde zijn”.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties