"Staking in Spaanse competitie gaat door"

Melissa Maes
| 19 reacties
"Staking in Spaanse competitie gaat door"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Spaanse voetbalcompetitie zal ook komend weekend niet van start gaan. Maandag raakte bekend dat de spelers uit de hoogste twee afdelingen opnieuw staken. Dat wil zeggen dat er opnieuw geen akkoord bereikt is in verband met de arbeidsvoorwaarden.

Luis Gil, directeur van de Spaanse spelersvakbond AFE, is duidelijk: “De staking gaat door”. De AFE had maandag een nieuw overleg met de vertegenwoordigers van de Spaanse profliga LFP. “Vandaag praten we enkel over de tweede speeldag, maar de staking gaat door totdat we een akkoord bereiken op alle vlakken.”

“Ik begrijp dat de mensen voetbal willen, en ik ook. Maar we moeten blijven denken aan de spelers die hun geld niet krijgen en nog steeds geen verbeterde contracten hebben. Ik zou optimistischer kunnen zijn, maar ik ben het niet." Dinsdag volgt er een nieuwe ontmoeting tussen beide partijen.

De spelers pikken het niet langer dat clubs de contracten niet altijd respecteren. Sommigen moeten een jaar op hun salaris wachten of krijgen die helemaal niet. Een van de mogelijke oplossingen is een noodfonds voor voetballers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties