Romelu Lukaku maakt debuut bij winnend Chelsea

Fabian Morren
| 80 reacties

Romelu Lukaku heeft zijn debuut voor Chelsea gemaakt. De spits kreeg zowat twintig minuten tegen het Norwich van Ritchie De Laet. Chelsea won overigens met 3-1. De wedstrijd werd ook overschaduwd door de zware blessure van Didier Drogba.

Lukaku begon voor het eerst op de bank bij Chelsea. Hij zag hoe de Blues het zeer lastig hadden met Norwich City, dat met Ritchie Laet aan de aftrap kwam. De thuisploeg kwam wel al na zes minuten op voorsprong dankzij een schitterend doelpunt van José Bosingwa. Norwich kreeg nadien echter kansen om zelf te scoren.

Na goed een uur lukte dat de bezoekers ook. Doelman Hilario beoordeelde een bal helemaal verkeerd en botste tegen ploegmaat Ivanovic aan. Holt profiteerde en legde de bal met een volley in het lege doel.

Nadien sloeg het noodlot toe voor Didier Drogba. De Ivoriaanse spits blesseerde zich zwaar na een botsing. De wedstrijd lag een tijdje stil en de aanvaller werd van het veld gedragen. Omdat Nicolas Anelka hem verving, leek Lukaku niet meer op speelminuten te moeten rekenen.

Uiteindelijk mocht de Rode Duivel toch nog invallen. Lukaku verving Fernando Torres en liet zich enkele keren prima opmerken, met zelfs een kans op de 3-1. Het was intussen immers al 2-1 geworden na een doelpunt van Frank Lampard vanaf de stip. Bij de voorafgaande fout had Norwich-doelman John Ruddy rood gekregen.

Door de blessure van Drogba kwamen er liefst elf minuten extra tijd. Dat bleek genoeg voor debutant Mata om er nog een doelpuntje bij te prikken. Lukaku stond helemaal vrij om binnen te tikken, maar Mata deed het zelf.

Fellaini
Simon Mignolet en Sunderland speelden 0-0 gelijk tegen nieuwkomer Swansea. Marouane Fellaini speelde de hele wedstrijd met Everton. Hij zag Arteta vanaf de stip in blessuretijd nog scoren bij Blackburn Rovers (0-1). Wigan versloeg QPR met 2-0 en Aston Villa - Wolverhampton werd 0-0.